Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ražīgi divi desmiti spēļu

Trīs nedēļas ilgo spēļu maratonu ar pusfināla sasniegšanu Dohā noslēdza Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko (13. rangā). Baltijas vadošo spēlētāju divcīņā igauniete Aneta Kontaveita (7.) jau otro reizi šosezon aizšķērsoja rīdziniecei ceļu uz finālu (1-6, 4-6), tomēr Ostapenko var būt gandarīta par sezonas sākumu – pirms došanās uz ASV paredzētajiem turnīriem viņa sezonas rangā ieņems piekto vietu, bet pasaules rangā būs pakāpusies uz divpadsmito pozīciju.

Toni spēlē pret Kontaveitu noteica abu setu sākumi. Pirmajā Ostapenko tā arī neatguvās, zaudējot piecus punktus pēc kārtas. Arī otrajā viņa jau sākumā divreiz zaudēja savas serves punktu. Lai gan pēc 0-3 pamazām izdevās uzlabot sniegumu, pie iespējas pacīnīties par uzvaru Aļona netika. Finālā Kontaveita cieta sakāvi 2-6, 0-6 pret polieti Igu Švjonteku.

Turnīros Sanktpēterburgā, Dubaijā un Dohā trīs nedēļu laikā Ostapenko aizvadīja četrpadsmit vienspēles un sešas dubultspēles, sasniedzot četrus pusfinālus. Dubaijā viņai izdevās izcīnīt arī savu piekto WTA turnīru titulu vienspēlēs. Ceļā uz to Latvijas tenisiste pieveica četras Grand Slam čempiones, bet vēl divas viņa pārspēja arī Dohā.

Nozīmīgas sezonas griezumā Latvijas sportistei būs divas nākamās nedēļas, kad ASV paredzēti prestižie Indianvelsas un Maiami turnīri. Pirmajā no tiem Ostapenko pērn sasniedza pusfinālu, un nu viņai būs jāaizstāv 390 izcīnītie ranga punkti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi