Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +25 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Sasniedz cerēto ātrumu

"Noticēju tad, kad priekšā vairs neredzēju nevienu konkurenti. Varēju pacelt rokas finišā, ko nekad iepriekš dzīvē nebiju darījusi," emocionālu un negaidītu uzvaru Eiropas U-23 čempionātā vieglatlētikā 400 metru distancē izcīnīja Gunta Latiševa-Čudare. Vēlāk svētdien sudraba godalgu ar pēdējo metienu izcīnīja Latvijas šķēpraide Anete Kociņa.

Pirms sacensībām, meklējot Latvijas delegācijā cerības, pirmie skati tika mesti mešanas disciplīnu virzienā, un Anete Kociņa tās attaisnoja, piekāpjoties tikai titulētajai horvātietei Sārai Kolākai, kura pērn triumfēja Rio olimpiskajās spēlēs. Latviete trešajā mēģinājumā sasniedza 62,38 metrus, taču pirms pēdējās metienu sērijas tas nodrošināja tikai trešo vietu. Ar pēdējo mēģinājumu Anete par metru un desmit centimetriem laboja savu personisko rekordu un ar rezultātu 64,47 metri izcīnīja sudraba godalgu.

Mazāk prognozēts bija Guntas Latiševas-Čudares panākums, taču viņa jau pusfinālā sasniedza jaunu personisko rekordu (51,80 sek.) apļa skrējienā. Tas bija arī sezonas labākais rezultāts U-23 vecuma grupā, kā arī desmitais labākais Eiropā. "Tieši pusfinālā sev pierādīju, ka varu skriet ātri. Šodien to gremoju, gremoju, ka man jābūt pirmajai, ka esmu to pelnījusi. Arī treneris to visu laiku atkārtoja, līdz beidzot tam noticēju," sportiste atklāja, ka pārliecību guvusi tieši lieliskajā pusfinālā. Finālā viņa distances pēdējos metros izrāvās priekšā visām konkurentēm un izcīnīja zelta godalgu. 

"Šī panākuma gūšanā ir ieguldīts milzīgs darbs. Pirms diviem gadiem U-23 čempionātā Tallinā finišēju kritienā, taču netiku finālā. Tas bija smagi, tomēr pēc nedēļas sasniedzu personisko rekordu, bet pēc neilga laiciņa to uzlaboju. Tiku uz Rio olimpiskajām spēlēm, ieguldīju daudz darba, taču pienāca brīdis, kāds piemeklē katru atlētu, bez progresa rezultātos. Tas man deva dubultu spēku, lai sasniegtu labu rezultātu šeit," emocionālā uzrunā atklāja Latiševa-Čudare. Viņa uzsvēra, ka galvenais ir noticēt sev, saviem spēkiem un nesamierināties ar to, ka viss nenotiek tik gludi, kā cerēts.
Cita sprintere Sindija Bukša ar personisko rekordu sasniedza finālu 200 metru distancē, kur pusfinālā bija trešā ātrākā. Lai gan Sindija finālā vēlreiz laboja personisko rekordu, šoreiz tas bija sestā vietas vērtībā.

Tikmēr pasaules U-18 čempionātā Kenijā nedēļas nogalē augstvērtīgākos rezultātus sasniedza tāllēcējas Kitija Paula Melnbārde, kura bija ceturtā, kā arī divas pozīcijas zemāk finišējusī Kristīne Blaževiča. Sesto vietu daudzcīņā izcīnīja Elīza Marija Kraule.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neretnieks uzvar Grand Prix maršrutā Rīgā

Svētdien, 16.jūnijā, skatītāju pilnu tribīņu priekšā spīdošu uzvaru Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma Grand Prix maršrutā izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar Zan...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi