Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bendika: Žēl, ka neizdevās izšaut

Latvijas biatloniste Baiba Bendika ceturtdien Phjončhanas olimpisko spēļu 15 kilometru individuālajā distancē jutusies pārliecinoši, tomēr nav izdevies tikt galā ar šaušanu, pēc sacensībām pauda sportiste.

Kā zināms, Bendika ceturtdien pieļāva četras kļūdas un savu pēdējo olimpisko spēļu distanci noslēdza 39.pozīcijā. Puse no šīm kļūdām tika pieļautas pēdējā šaušanas reizē.

"Žēl, ka neizdevās izšaut. Šodien bija jāšauj pa mērķiem, jo laikapstākļi bija pietiekami labi, lai to darītu. Žēl, ka neizdevās nevienā no distancēm parādīt labu rezultātu," pēc sacensībām neapmierinātību izrādīja Bendika. "Vējš nav vienīgais faktors, kas ietekmē šaušanu. Ir arī pašam jāsavācas. Sevišķi žēl par pēdējo šaušanu. Tajā centos šaut droši, it kā jutos pārliecināta, tomēr šāvieni nekrita. Bija pārliecība, ka varu šaut droši, bet šoreiz mērķi neaizkrita. Neko darīt."

Bendika sensacionālu uzvaru guvušajai zviedrietei Hannai Ēbergai zaudēja četras minūtes un 25,6 sekundes. Ja tiktu aizvērts pēdējais mērķis, latviete ieņemtu 19.vietu.

"Ātrais slēpojums noteikti man šaušanā nesniedza pašpārliecinātību. Jau visu janvāri zināju, ka fiziskā forma mums ir laba un sagatavošanās bija veiksmīga. Otrajā šaušanā guļus vējš varbūt aizpūta vienu šāvienu, bet tas vēl jānoskaidro pie treneriem. Centos slēpot tehniski un turēt savu tempu, bet ar šaušanu diemžēl netiku galā," teica sportiste. "Pirms sacensībām biju noskaņojusies un sev atgādināju dažādas tehniskās lietas. Tieši tāpēc centos šaut droši, bet diemžēl kaut kur pietrūka."

Dāmu 15 kilometru individuālā distance sākotnēji bija plānota trešdien, tomēr laikapstākļu dēļ to pārcēla par dienu.

"Biju priecīga, ka sacensības pārcēla, jo vakardien brāzmas ik pa brīdim bija diezgan lielas. Ciematā redzēju arī citas meitenes un viņas visas apkārt staigāja smaidīdamas. Katrs grib parādīt, uz ko ir spējīgs, nevis paļauties uz vēja ietekmi," teica latviete.

Kā vēstīts, Bendika 7,5 kilometru sprintā ar četrām kļūdām šaušanā ieņēma 39.vietu, bet iedzīšanā ar trim neaizvērtiem mērķiem pakāpās uz 33.pozīciju.

"Īsti neesmu apmierināta ar nevienu no startiem. Vienīgais prieks ir par to, ka bijām tiešām labi sagatavojušies fiziski. Sportiskā forma bija ļoti laba, bet diemžēl aizvadīju šosezon sliktāko šaušanu. Parasti tā ir viena no manām stiprākajām pusēm," secināja latviete.

Pasaules labākajiem biatlonistiem sezona vēl nav noslēgusies, jo pēc olimpiskajām spēlēm vēl gaidāmi trīs Pasaules kausa etapi.

Ceturtdien Phjončhanā 20 kilometru individuālajā distancē sacentīsies Andrejs Rastorgujevs un Oskars Muižnieks.


Ziemas olimpiskajām spēlēm Phjončhanā seko līdzi - Diena.lv/phjonchana2018

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi