Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Toyota prezentē automašīnas ar autopilotu

Japānas autobūves kompānija Toyota Motor Corp. piektdien prezentēja nākamās paaudzes automašīnas, kuras aprīkotas ar autopilota sistēmu, kas palīdzēs izvairīties no sadursmēm un noturēties ceļa vidū, autovadītājam nemaz nepieskaroties stūrei.

Uzņēmums norādīja, ka automašīnas ar autonomās vadīšanas tehnoloģiju varētu būt pieejamas tirgū jau pēc dažiem gadiem.

"Šīs modernās braukšanas atbalsta tehnoloģijas novērsīs cilvēku kļūdas, samazinās autovadīšanas stresu un palīdzēs autovadītājiem izvairīties no negadījumiem, kam ir liels potenciālas samazināt nāves gadījumu skaitu avārijās," uzsver Toyota izpilddirektors Moritaka Josida.

Vadošās autobūves kompānijas un tehnoloģiju uzņēmumi, tostarp Toyota, konkurents Nissan un interneta gigants Google jau vairākus gadus strādā pie autonomās un asistētās autovadīšanas tehnoloģiju attīstīšanas.

Toyota vēsta, ka, lai arī autovadītājiem joprojām būtu nepieciešams saglabāt modrību un piedalīties autovadīšanas procesā, šī tehnoloģija būtībā nodrošinātu viņiem iespēju automašīnas vadīšanu nodot autopilotam, lielāko darbu uzticot datora sistēmai.

Automatizētā autovadīšanas asistēšanas (AHDA) sistēma ļauj transportlīdzekļiem ar bezvadu tehnoloģiju iespējām komunicēt, lai izvairītos no sadursmēm, tajā pat laikā nodrošinot automašīnas noturēšanu ceļa joslas vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko