Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Apple iepazīstina ar vairākiem programmatūru jaunumiem

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmums Apple Inc. pirmdien notikušajā ikgadējā konferencē prezentējis vairākus jaunumus, tostarp programmatūras atjauninājumus, kas imitēs tādus aplikāciju pakalpojumus kā Dropbox un WhatsApp.

Kompānija programmatūru izstrādātājus iepazīstināja ar internetā bāzētu datu glabāšanas aplikāciju iCloud Drive un uzlabotu zvanu un ziņojumu koordinēšanu Apple ierīcēs.

Apple aplikācijai iMessage sniedzis papildu funkcijas, no kurām daļa ir līdzīga konkurējošajam pakalpojumam WhatsApp, ko nesen par 19 miljardiem dolāru iegādājās Facebook. Lietotājiem būs iespējas viegli izveidot un modificēt grupu ziņojumus, sūtīt balss ierakstus un pat izveidot un mainīties ar īsiem video.

Tikmēr iCloud Drive nodrošinās iespēju lietotājiem glabāt jebkāda veida failus uzņēmuma attālinātajos serveros un tad piekļūt tiem, izmantojot iOS ierīci, Mac datoru vai Windows personālo datoru.

Lietotājiem nav jāmaksā papildu nodeva, ja vien viņi vēlas izmantot vairāk par glabātuves pieciem gigabaitiem. Šis apjoms ir vairāk nekā Dropbox piedāvātie bezmaksas divi gigabaiti, taču krietni mazāk par Google Drive 15 gigabaitu piedāvājumu.

Apple pakalpojums arī nodrošina iespēju e-pastā nosūtīt pielikumus līdz piecu gigabaitu lielumam, līdzīgi kā Dropbox piedāvājumam. Tomēr uzņēmums neminēja, vai iCloud Drive būs pieejams ar Android ierīcēm.

Iepriekšējais Apple vadītājs Stīvs Džobs iepriekš mēģināja iegādāties pasaulē populārāko datu glabātuvi Dropbox un vēlāk brīdināja tās dibinātājus, ka pēc viņu noraidījuma plāno iesaistīties šajā tirgū.

Uzņēmums pirmdien arī iepazīstināja ar HealthKit programmatūru, kas darbojas ar trešās puses nēsājamām veselības kontroles ierīcēm. Savukārt paralēla aplikācija Health uzrauga lietotāja personalizēto veselības aprūpes statistiku un pat tieši sazinās ar slimnīcu, kad tiek konstatētas kādas neregularitātes.

Vienlaikus Apple prezentēja jaunāko galddatoru un portatīvo datoru operētājsistēmas versiju OS X 10.10 Yosemite, kas nodrošina ciešāku koordinēšanu ar citām Apple ierīcēm, nodrošinot iespēju lietotājiem veikt un saņemt zvanus un ziņojumus no saviem viedtelefoniem iPhone savos galddatoros vai planšetdatoros.

Tāpat kā priekšgājējs Mavericks jaunā operētājsistēma būs pieejama kā bezmaksas atjauninājums jau esošiem Mac lietotājiem.

Apple iepazīstinājis arī ar gaidāmo mobilo operētājsistēmu iOS 8, kas nodrošinās iespēju lietotājiem sākt kādu uzdevumu vienā ierīcē un turpināt to citā.

Tikmēr prezentētā aplikācija HomeKit piedāvās lietotājiem iespēju kontrolēt savu mājas vidi ar viedtelefonu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Austrijas un Šveices tresteri

Vīnogu izspaidu brendiju tradīcijā lielu ieguldījumu devuši ne tikai grapas meistari Itālijā. Šos destilātus attīstīt centušies ne tikai vācieši, bet arī šveicieši un austrieši.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko