Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mobilly: Rīdzinieki pieprasa vieglāku atlaižu saņemšanu autostāvvietās

Līdz ar 1. jūliju Rīdzinieka kartes īpašniekiem ir pieejama 20% atlaide automašīnas novietošanai SIA Rīgas satiksmes (RS) apsaimniekotajās maksas autostāvvietās B, C un D zonās. Taču RS izstrādātais risinājums atlaides saņemšanai ir sarežģīts – ar vairākām autorizācijām un garu apmaksas procesu. Par vienkāršāka risinājuma ieviešanu sociālajos tīklos nobalsojuši teju divi tūkstoši iedzīvotāju, un vairāki simti rīdzinieku tam pauduši atbalstu, piedaloties Vitamīnu akcijā Rīgas ielās, portālu_ Diena.lv _informēja norēķinu lietotnes Mobilly pārstāvji. 

RS izstrādātais neveiksmīgais risinājums kavē rīdziniekus ērti saņemt Rīgas domes piešķirtās atlaides auto novietošanai. Šobrīd tā paredz vairākas autorizācijas un jauna elektroniska konta – e-maciņa izveidi. Tādējādi klientiem ir nepieciešams paralēli uzturēt divus elektroniskus naudas kontus – Rīdzinieka kartes  maciņu un Mobilly kontu. Tāpat sarežģītās sistēmas dēļ būtiski paaugstinās iespēja kļūdīties, proti, klientam var nākties maksāt sodus un saskarties ar citām neērtībām par neapzināti pieļautām kļūdām.

Rūpējoties par iedzīvotāju ērtībām, Mobilly iesniedza priekšlikumus Rīgas satiksmei par daudz vienkāršāku risinājumu atlaides saņemšanai – automātisku atlaides piešķiršanu, tiklīdz klients reģistrējis savu Rīdzinieka karti portālā ridziniekakarte.lv. 

Šādas ērtas sistēmas ieviešanai atbalstu pauduši teju 2000 iedzīvotāju – gan balsojot sociālajos tīklos, gan piedaloties Mobilly organizētajā Vitamīnu akcijā Rīgas centrā. Akcija bija iedzīvotāju iespēja nosūtīt sveicienu Rīgas domei veselīgāku lēmumu pieņemšanai.  Enerģijas un veselības sveiciens – daudzi kilogrami iedzīvotāju parakstītu apelsīnu –  kopā ar balsojumu tika trešdien iesniegts Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam (Saskaņa) ar aicinājumu pārskatīt esošo RS atlaižu piešķiršanas kārtību. 

“Mēs vairākkārt tikāmies ar Rīgas satiksmi un iesniedzām dažādus priekšlikumus, lai maksimāli atvieglotu atlaižu saņemšanu, taču rast klientiem draudzīgāku risinājumu Rīgas satiksmei tā arī neizdevās. Tāpēc lūdzām iedzīvotājus, lai viņi paši lemj, kā vēlas tikt pie atlaides. Teju divi tūkstoši nepilnas nedēļas laikā pauda savu viedokli par labu ērtākam risinājuma, tāpēc ceram, ka Rīgas domē šo rīdzinieku balsis tiks sadzirdētas,” uzsver Ģirts Slaviņš, SIA Mobilly izpilddirektors. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.04.2024.

Esmu noskatījies diezgan daudz filmu, bet joprojām nekādi nevaru saprast, kāpēc tajās sieviete, pavadījusi nakti kopā ar vīrieti, no rīta aizsedz savas krūtis ar segu.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko