Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Apple pasaulei piedāvā jauno iPad

Baumas par jauno populārā planšetdatora versiju jau klīda vairākus mēnešus iepriekš un neskatoties uz nu jau ierasto milzīgo slepenību, kādā Apple gatavo savus jaunākos izstrādājumus, vērīgi cilvēki jau bija izdarījuši secinājumus, balstoties uz notikuma zāles rezervācijas datumu un jaunas izšķirtspējas mobilo iekārtu, kas apmeklēja dažādas mājas lapas.

Jaunā iPad galvenā atšķirība ir redzama iespaidīgas izšķirtspējas 2048x1536 pikseļu ekrānā. Tie kopā ir 3,1 miljons pikseļu, kas iespiesti 9,7 collu ekrānā veido 264 pikseļu collā izšķirtspēju (ppi)! Ja atceramies, ka Full HD video materiāls ir 1920x1080 pikseļu izmērā, iPad izšķirtspēja ir vēl lielāka. Apple šo izšķirtspēju sauc par Retina Display, jo cilvēka acs, turot iekārtu normālā attālumā, nespēj izšķirt atsevišķus pikseļus. Jaunais ekrāns ir par 44% košāks, nekā iepriekšējais un, lai grafika strādātu bez aiztures, Apple ir izstrādājis A5X procesoru un četriem kodoliem. Ekrāns noteikti būs neaizvietojams sabiedrotais, lai pārlūkotu mājas lapas, lasītu e-grāmatas un skatītos fotogrāfijas vai Full HD izšķirtspējas filmas.

Šī izšķirtspēja arī ir vaininieks baumām, jo mājas lapu apmeklējuma uzskaites sistēmas fiksēja jaunas izšķirtspējas iekārtu ar jaunāku operētājsistēmas versiju.

Pie pārējiem uzlabojumiem ir jāpiemin iebūvēta 5 megapikseļu f/2.4 diafragmas kamera ar uzlabotu optiku un iebūvētām filtru lēcām, kas bez košām fotogrāfijām varēs uzņemt arī 1080p kvalitātes video materiālu ar video stabilizāciju un trokšņu samazināšanu jau veicot uzņemšanu.

Serviss, kas mums Latvijā, vismaz pagaidām nebūs noderīgs, ir balss diktēšana, kas veido tekstu. Serviss ir pieejams angļu, japāņu, vācu un vēl pāris valodās, tomēr latviešu valodā tas diez vai būs pieejams, ņemot vērā, ka iPhone Siri komandu saskarne joprojām nav latviešu valodā, kaut arī produkts ir pieejams jau krietnu laiku. Tomēr, lai sastādītu kādu e-pasta vēstuli angļu valodā ar balsi vien, šis būs noderīgs. Pie viena uzlabosim savas izrunas spējas, bez kautrēšanās to uzlabot, runājot ar svešiem cilvēkiem. iPad būs pacietīgs un kļūdas redzēsiet uzreiz.

Jaunajā iPad ir pieejams arī 4G LTE tīkla savienojums, kas gan mums varētu būt noderīgs, jo nu jau ne tikai Jūrmalā, bet arī vairākās vietās Rīgā ir pieejams LMT 4G tīkls, kas pēc maniem testiem nodrošināja pat 25 Megabitus sekundē lejupielādes ātrumu.

Neskatoties uz to, ka jaunais ekrāns un citas funkcijas noteikti prasa vairāk jaudas, baterijas darba laiks ar vienu uzlādi ir līdz 10 stundām. Iekārta būs pieejama ar 16, 32 vai 64 GB atmiņu.

Jaunā iekārta būs pieejama jau 16. martā 10 valstīs. Šobrīd vēl nav precīzi zināms, kad jaunais iPad būs pieejams arī Latvijā, jo piemēram, Polijā tas būs pieejams jau 23. martā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko