Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +24 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

EK apstiprina 71,5 mlj. latu vērto Latvijas ātrdarbīga platjoslas interneta atbalsta shēmu

Eiropas Komisija (EK) saskaņā ar Eiropas Savienības (ES) valsts atbalsta noteikumiem ir apstiprinājusi 71,5 miljonu latu vērtu atbalsta shēmu, kas paredzēta īpaši ātrdarbīga platjoslas interneta tīklu izvēršanai Latvijā, kas sniegs iespēju iedzīvotājiem un uzņēmumiem izmantot kvalitatīvu internetu ar ātrumu no 30 līdz 100 megabitiem sekundē, portālu Diena.lv informēja EK pārstāvniecība Latvijā.

Deputāti uzskata, ka tādējādi tiks mazināta digitālā plaisa, kas pastāv starp pilsētas un lauku teritorijām.

"Šī shēma ir izstrādāta tā, lai ierobežotu konkurences kropļošanu, un paredz atbalstu vienīgi tīkliem, kas bez jebkādas diskriminācijas pieejami visiem lietotājiem. Tas sekmēs konkurenci starp tīkla infrastruktūras operatoriem un pakalpojumu sniedzējiem," norādīja Komisijas priekšsēdētāja vietnieks un par konkurences politiku atbildīgais komisārs Hoakins Almunja.

Latvija šā gada septembrī Komisijai paziņoja par valsts mēroga atbalsta pasākumu, lai izbūvētu īpaši ātrdarbīgus optiskās šķiedras platjoslas tīklus  - tā dēvētos "nākamās paaudzes piekļuves tīklus".

Šī shēma nodrošina, ka atbalstu varēs piešķirt tikai teritorijās, kurās tuvākajā nākotnē nav paredzēts ieviest šādus nākamās paaudzes tīklus, — lai neizstumtu privātos ieguldījumus.

Piekļuvi subsidētajai infrastruktūrai visiem interesentiem nodrošinās ar vienādiem nosacījumiem un par adekvātām cenām, ko uzraudzīs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija. Šī shēma ietilpst Latvijas darbības programmā Infrastruktūra un pakalpojumi 2007.–2013. gadam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko