Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

EK ierosina satura kvotu ieviešanu video straumēšanas pakalpojumos

Eiropas Komisijā (EK) iesniegts priekšlikums uzlikt satura kvotas tādiem amerikāņu video straumēšanas pakalpojumiem kā Netflix un Amazon.

Trešdien prezentētajā priekšlikumā teikts, ka Eiropas valstīs vismaz piektdaļu straumēšanas pakalpojumu satura vajadzētu veidot Eiropas filmām un seriāliem.

Priekšlikumā arī ierosināts izveidot vienotu globālo tirgu, lai 500 miljoniem Eiropas Savienības (ES) iedzīvotāju būtu iespēja iegādāties preces un izmantot pakalpojumus no citām valstīm.

"E-komercija Eiropas Savienībā nedarbojas tik labi, kā varētu," preses konferencē sacīja EK komisāre Elžbeta Beņkovska.

EK priekšlikumā teikts, ka tādiem straumēšanas pakalpojumiem kā Netflix un Amazon vajadzētu nodrošināt, lai Eiropas valstīs vismaz 20% satura veido Eiropas filmas un seriāli.

"Ar jaunajiem noteikumiem mēs saglabāsim mediju plurālismu, audiovizuālo mediju regulatoru neatkarību un nodrošināsim, ka video straumēšanas platformās nav vietas aicinājumiem uz naidu," teica ES digitālās ekonomikas komisārs Ginters Etingers. "Mēs arī vēlamies nodrošināt vienlīdzīgu spēles laukumu, atbildīgu rīcību, uzticēšanos un godīgumu interneta platformu vidē."

EK arī ierosināja, ka internetā darbojošies uzņēmumi no nākamā gada varētu atcelt "ģeobloķēšanu", kas patērētājiem liedz pasūtīt preci vai pakalpojumu no ārzemju vietnēm. Ja priekšlikums tiks pieņemts, nebūs atļauts pircējus pārvirzīt un vietnes vietējo versiju.

"Vienotajā tirgū nav vietas ES patērētāju diskriminācijai ar mērķi segmentēt tirgus, vadoties pēc nacionālajām robežām," uzsvēra Beņkovska. "Patērētājiem un uzņēmējiem būs vienkāršāk gūt labumu no ES vienotā tirgus un pārrobežu e-komercijas, ja tiks ieviesti skaidrāki noteikumi, tie tiks labāk piemēroti praksē, kā arī pārrobežu sūtījumu cenas kļūs pieejamākas."

Saistītā priekšlikumā EK ierosināja padarīt sūtījumu piegādes cenu veidošanos caurredzamāku, tādējādi radot lielāku konkurenci uzņēmumu vidū.

Par priekšlikumu ieviešanu lems ES dalībvalstis un Eiropas Parlaments.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Sing...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko