Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Facebook turpina sarūgtināt investorus

Ir jāatskatās diezgan tālā pagātnē, lai tiktu atrast vēl viens tik neveiksmīgs tehnoloģiju uzņēmums, kas savās pirmajās nedēļās publiskajā akciju tirgū būtu tik ļoti sarūgtinājusi investorus, kā tas izdevies ir Facebook, kuras akciju vērtība paspējusi nokristies līdz 17,58 ASV dolāriem par akciju, un joprojām turpina lēnām kristies.

Vēl bēdīgāku šo situāciju padara fakts, ka Facebook akcijās sākuši pārdot vairāki vadošie un līdz šim lojālākie Facebook akciju turētāji, piemēram, viens no pirmajiem Facebook investoriem Pīters Tīls, kas nupat kā notirgojis akcijas aptuveni 400 miljonu ASV dolāru vērtībā.

Atgādinām, kad maija mēnesī, kad Facebook startēja publiskajā akciju tirgū, akciju sākuma vērtība bija 38 ASV dolāru. Investori šo situāciju pamato ar to, ka Facebook jau ir sasniedzis gandrīz maksimāli iespējamo lietotāju skaitu, turklāt Ķīnas tirgus tam ir slēgts.

Tāpat Facebook samērā nesekmīgi ir spējis gūt peļņu no interneta reklāmām, kā arī tā pozīcijas mobilo tehnoloģiju segmentā ir ļoti vājas, kas kopumā nerada iespaidu, ka Facebook tuvākajā nākotnē ir gaidāma īpaša izaugsme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko