Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ja redzi savu nākotni IT sfērā, mācies!

Cilvēki, kas nāk no IT sfēras vai vēlas tajā strādāt, nereti meklē iespējas apgūt jaunas zināšanas, vai iegūt kādu darbam nepieciešamu IT sertifikātu. Tā var būt gan pamatzināšanu sertifikācija, lai atbilstošs sertifikāts gozētos jūsu CV, meklējot jaunu darbu, gan arī profesionālākas zināšanas par kādu konkrētāku tēmu, lai startētu kādā projektā.

Darba devējs noteikti uzdos jautājumus par jūsu datorzināšanām. No vienas puses, droša atbilde, ka protam Windows, kā arī protam darboties internetā, var būt pārliecinoša, taču brīžos, kad jūs nosūtīsiet savu CV, atsaucoties uz darba sludinājumu, tā var šķist standarta atbilde, kas diemžēl neliecina par līmeni, kādā šīs programmas protat. Pavisam cita lieta, ja savā CV atzīmēsiet kādu iegūtu sertifikātu, kas apliecina jūsu zināšanas kādā noteiktā IT sfērā zināmā līmenī. Piemēram, "CompTIA" vai Microsoft sertificētu IT prasmju zināšanu līmeni. Jūsu CV tie noteikti izskatīsies labi un jūs būsiet krietni pārliecinātāks par sevi.

Savukārt uzņēmumam, kura darbinieki ir sertificēti, paveras iespējas startēt konkursos, kur šāda līmeņa speciālisti tiek prasīti jau nolikumā. Arī klientu apkalpošanas telpās tie, izrotājot sienu, viennozīmīgi prezentēs uzņēmuma un apkalpojošā personāla kompetences līmeni. Klientiem radīsies zināma drošība, jo sertifikāti nozīmē zināmus standartus.

Interesējoties par iespējām apgūt profesionālākas padziļinātas zināšanas, uzmeklēju New Horizons klientu konsultantu Ģirtu Kāli, kurš informē, ka zinošākiem IT pasaules darbiniekiem vai darba meklētājiem iespējams apgūt zināšanas un iegūt sertifikātu tādās prasmēs, kā, piemēram, servera vai tīklu administrēšanā, ar atbilstošu "Microsoft", "Cisco CCNA" vai "CompTIA Network+" sertifikātu.

Uz jautājumu, vai tas nav sarežģīti, Ģirts Kālis norāda: "Protams, jāņem vērā, ka šis sertifikāts nepienākas pats par sevi, jo nāksies mācīties pāris reizes nedēļā vairākus mēnešus, tomēr, salīdzinot ar mācību laiku, kas nepieciešams, lai apgūtu zinības, piemēram, universitātē, mācības šeit sniegs nesalīdzināmi ātrāku rezultātu un pašu sertifikātu, kas norādīs uz atbilstošu zināšanu līmeni."

"Ne mazāk svarīga ir iespēja šīs zināšanas apgūt, neietekmējot savu un sava uzņēmuma darba laiku, jo mācības notiek pēc elastīga grafika, ērtā laikā, arī vakaros un brīvdienās.", piezīmē Ģirts.

Šajā laikā mums visiem ir jābūt konkurētspējīgākiem, nekā mēs to paši apzināmies un vēlamies, tādēļ mums ir jāmācās un jāattīsta savas spējas un zināšanas. Protams, nekas nav par brīvu, taču katra paša ziņā ir lēmums, kādā veidā iegūt zināšanas, kas varētu palīdzēt darbā IT sfērā. Sākot ar dažādas informācijas meklēšanu internetā, grāmatu iegādi un beidzot ar apzinātu došanos uz dažādiem kursiem mācību iestādēs. Svarīgi, lai šis mācību process ir dabisks un viegli uztverams, turklāt mācības var uzsākt jebkurā brīdī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko