Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Latvijas programmētāju komanda iegūst dalītu 18.vietu 112 pasaules labāko komandu konkurencē

Latviju pārstāvošā Latvijas Universitātes (LU) komanda Pasaules studentu komandu programmēšanas sacensību finālā ieguvusi dalītu 18.vietu, piecu stundu laikā atrisinot piecus sacensību uzdevumus, aģentūru LETA informēja LU Preses centrā.

Sacensības, kas notika jau 36.reizi, šonedēļ norisinājās Varšavas Universitātē Polijā. Latvija finālā tika pārstāvēta pirmo reizi. LU studentu programmēšanas komandā unusual piedalījās Eduards Kaļiņičenko, Jevgēnijs Vihrovs un Normunds Vilciņš.

Finālā skaitliski visvairāk tika pārstāvētas Amerikas Savienotās Valstis - 18 komandas, Ķīna - 16 komandas un Krievija - 12 komandas. Sacensību čempiona titulu izcīnīja Sanktpēterburgas Nacionālā informācijas tehnoloģiju, mehānikas un optikas pētniecības universitāte, atrisinot deviņus no iespējamiem 12 uzdevumiem.

"Mūsu komandas rezultāts ir izcils, ja vērtē pēc Latvijā pieejamajiem cilvēku un materiālajiem resursiem. Citās valstīs labu rezultātu sasniegšana šajās sacensībās ir pacelta valstiskā līmenī, jo ir konstatēta labu sasniegumu korelācija ar investīciju ieplūšanu IT jomā un tās attīstību. Starp Eiropas Savienības universitāšu komandām mūsu komandai priekšā bija tikai Varšavas Universitātes komanda, kas sacensībās ieguva 2.vietu," par sacensībām stāsta LU komandas treneris, Datorikas fakultātes profesors Guntis Arnicāns.

Kopā ar LU komandu 18.vietu sacensībās dalīja vēl divas Polijas komandas, pārējās ES universitāšu komandas rezultātu sarakstā ierindojušās zemāk. No ASV, kas finālsacensībās tika pārstāvētas ar vislielāko komandu skaitu, tikai divām - Hārvardas un Stenfordas universitātēm ir augstāka vieta par Latviju un trim ir tāda pati vieta - Kārnegija un Melona universitātei, Masačūsetas Tehnoloģiju institūtam un Prinstonas universitātei. Bronzas medaļas ieguvēji ir atrisinājuši tikai par vienu uzdevumu vairāk nekā Latvijas komanda.

Pasaules studentu programmēšanas sacensības ir senākās un prestižākās akadēmiskās programmēšanas sacensības pasaulē, kurās piedalās studenti. Dažāda līmeņa reģionālajās sacensībās piedalījās 25 016 studenti, vairāk nekā 8500 komandu, pārstāvot 2219 universitātes no 85 valstīm. Fināla sacensībās iekļuva labākās 112 komandas.

LU studentu programmēšanas komandu sacensībām sagatavoja LU Datorikas fakultātes profesors Guntis Arnicāns, doktorants Rihards Opmanis un SIA "Progmeistars" vecākais pasniedzējs Sergejs Meļņiks.
Komandu atbalstīja AS Exigen Services Latvia, SIA Datakom un Latvijas Goda konsuls Ilinoisas štatā Roberts Blumbergs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 26.04.2024.

Ak, šī šausmīgā vēlme rakstīt dzejoļus, kad tava poētiskā talanta virsotne ir atskaņas "mīlēt – kremēt".

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko