Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Mazās ierakstu kompānijas izsaka ultimātu YouTube

Mazo ierakstu kompāniju organizācija ceturtdien devusi video vietnei YouTube diennakti, lai tā atteiktos no ieceres izveidot mūzikas straumēšanas pakalpojumu.

Apvienību Worldwide Independent Network (WIN), kas pārstāv globālo neatkarīgās mūzikas industriju, sadusmojuši YouTube draudi dzēst tās dalībnieku ievietoto saturu, ja tie nepiekritīs jaunā mūzikas servisa noteikumiem.

WIN pārstāvji risina sarunas ar informācijas tehnoloģiju gigantam Google piederošo kompāniju. Tie pieprasījuši līdz nedēļas beigām atsaukt jaunās prasības, aģentūrai AFP atklāja anonīmi informācijas avoti.

WIN publiskā paziņojumā norāda, ka YouTube esot panācis vienošanos ar ierakstu kompānijām Sony, Warner un Universal, taču ar neatkarīgajām kompānijām tāda pagaidām vēl neesot rasta.

Anonīms informācijas avots sacīja, ka WIN esot "devis YouTube 24 stundas laika, lai atceltu" prasības.

YouTube esot piedāvājuši neatkarīgajiem izpildītājiem "ļoti neizdevīgus" nosacījumus, norādīja WIN.

"Mūsu dalībnieki ir nelielas kompānijas, kas paļaujas uz dažādiem ienākumu avotiem, lai varētu ieguldīt naudu jaunos talantos," sacīja WIN direktore Elisone Venema. "Viens no lielākajiem uzņēmumiem pasaulē liek tām pieņemt noteikumus, kas nav samērīgi ar mūzikas straumēšanas tirgu. Tā nav godīga uzņēmējdarbība."

Mūzikas industrijā dzimst arvien jauni veidi, kā pelnīt ar internetā ievietoto saturu. YouTube jau ir pasaules lielākais mūzikas straumēšanas avots, taču kompānija plāno ieviest cita veida pakalpojumu, kas varētu sacensties ar Zviedrijā bāzēto Spotify.

Saskaņā ar amerikāņu mediju ziņām YouTube jauno pakalpojumu sauks MusicPass. Mēnesī tas izmaksās aptuveni piecus ASV dolārus (3,7 eiro), taču par abonementu bez reklāmām ik mēnesi būs jāšķiras no desmit dolāriem (7,4 eiro).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko