Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

NEXT verdikts: Vai jums ir vērts iegādāties jauno iPad?

Šī diena (vakars) atšķiras no daudzām citām ar to, ka San Francisko tika prezentēts jaunais iPad. Iepriekšējās Apple planšetes - iPad un iPad 2 – kļuva par neapstrīdamiem planšetdatoru tirgus līderiem (65-75% tirgus, atkarībā no reģiona) un tika pārdotas 65 miljonos eksemplāru. Pat salīdzinoši nelielajā Latvijas tirgū ir pārdots ap 10 000 iPad, un, ja vēlamies saskaitīt pašmāju iPad lietotājus, jāņem vērā, ka klāt pieskaitāmi salīdzinoši daudzskaitlīgie iPad lietotāji, kas savu plāceni pirkuši ārzemēs.

Domājams, ka ap 15 000 varētu būt gana reālistiska aplēse. Bet – ko nu par vēsturi: Kāds tad ir Apple iPad 3?

Kāds tad ir Apple iPad 3? Protams, kā jau ierīcei, kuras lielāko daļu aizņem ekrāns, būtiskākais no jauninājumiem ir 2048 x 1536 pikseļu displejs, kuru turot normālā planšetes lietošanas attālumā no acīm, nav iespējams izšķirt atsevišķus pikseļus (264 ppi). Skaidrs, ka A5X procesors ar četrkodolu grafisko shēmu lielā mērā nepieciešams tieši tāpēc, lai spētu kustināt tik ievērojamu pikseļu skaitu (31 miljons, kā nekā…).

No citām lietām, kuras būtu jāpiemin, ir jaunās paaudzes 4G LTE mobilās datu pārraides standarta atbalsts. Jaunais iPad 4G atbalsta UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz), kā arī GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900MHz), tātad, to iespējams izmantot it visur, kur vien eksistē mobilā datu pārraide.

Patīkami, ka lielās izšķirtspējas displejs un 4G mobilie sakari nav samazinājuši hrestomātisko iPad 10 stundu autonomiju. Tiesa, tas kļuvis par 0,6 mm biezāks, un, ļoti iespējams, tieši tāpēc ievērojami uzlabota iPad kamera – tagad aizmugures panelī iebūvēta 5 MPix izšķirtspējas kamera ar no aizmugures izgaismotu matricu un iPhone 4S kamerai līdzīgu optiku. Nevar noliegt, ka, salīdzinājumā ar 720p (~1MPix) priekšgājēja kameru, tas ir jūtams uzlabojums. Bluetooth 2.1 nomainījusi 4.0 versija, taču tas, visticamāk, skars ne tik lielu skaitu iPad lietotāju.

Labā ziņa ir tā, ka, par spīti pirms tam cirkulējušām baumām, trešās paaudzes iPad maksās tikpat, cik priekšgājējs – sākot no Ls 349 par 16 GB WiFi modeli, līdz Ls 575 par 64 GB 4G. Līdzīgi, kā pirms gada, iepriekšējais modelis kļūs lētāks par ~70 Ls (izvēles ilustrācijai – par vienu un to pašu naudu pirkt jauno modeli ar 32 GB atmiņas, vai veco ar 64 GB.

Sliktā ziņa Latvijā dzīvojošajiem – spriežot pēc pieejamības slaida prezentācijā, Latvija neietilpst ne pirmajā iPad 3 izplatības vilnī 16. martā, ne arī otrajā, kas gaidāms 23. martā (skat. prezentācijas slaidu galerijā). Nu, ko - ceram uz aprīli…

Tika prezentēts arī jauns Apple TV modelis, kurš nodrošina 1080p straumēšanu un plašāku "trešo personu" satura atbalstu (neslēpsim, ka šis aspekts mūsu reģionā ir īpaši svarīgs). Līdz ar Apple TV atjaunināšanu tika atjaunināts arī iTunes Store video piedāvājums – ja esat pircis iTunes kādu filmu, ir ļoti iespējams, ka tadag to iespējams par jaunu lejupielādēt 1080p izšķirtspējā. Tika atjauninātas arī Apple ofisa (iWork) un iLife aplikācijas, kurām pievienojās līdz šim, iztrūkušais iPhoto. Par šo sīkāk pēc tam, kad būs izmēģinātas.

Īsais NEXT verdikts: *ja jums NAV planšetes, iPad 3 neapšaubāmi ir labākā planšete pasaulē, kuru nopirkt;

*ja jums IR pirmais iPad modelis, ir vērts apsvērt iPad 3 iegādi;

*ja jums IRiPad 2 – ja vien jūs spējat pretoties Retina Display šarmam, var visai komfortabli gaidīt nākamo gadu;

*ja jums žēl naudas, bet planšeti vienalga gribas, ir piemērots brīdis iegādāties iPad 2. Var arī mazlietiņ lietotu – domājams, ka veikalu 16 GB WiFi demo modeļi tiks izpārdoti pat par ~220 Ls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko