Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Banku peļņa līdz septembra beigām sasniegusi 71 miljonu latu

No gada sākuma līdz septembra beigām banku sektora gūtās peļņas apmērs sasniedza 71 miljonu latu, savukārt pērn attiecīgajā periodā zaudējumi veidoja 314,3 miljonus latu, portālu Diena.lv informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) biroja vadītāja Anna Dravniece..

Šajā periodā ar peļņu strādāja 16 Latvijas bankas un piecas ārvalstu banku filiāles, kopā nopelnot 178,8 miljonus latu.

Banku sektorā 3. ceturksnī no jauna izsniegti gandrīz 23 000 kredītu 455 miljonu latu apmērā, savukārt kopš šā gada sākuma no jauna izsniegts 121 000 kredītu par kopējo summu 975 miljoni latu.

Latvijas nefinanšu uzņēmumu attīstībai kredītos izsniegti 411 miljoni latu, 71 miljons latu – Latvijas finanšu uzņēmumiem, 117 miljoni latu – rezidentu mājsaimniecībām, savukārt 375 miljoni latu – nerezidentiem.
Banku sektora likviditātes rādītājs ir paaugstinājies un septembra beigās tas bija 60,1%, bet augusta beigās – 60%.

Palielinājies arī visa banku sektora kapitāla pietiekamības rādītājs un septembra beigās tas sasniedza 17%, savukārt 1. līmeņa pašu kapitāla rādītājs bija 14%. Augusta beigās šie rādītāji bija attiecīgi 16,2% un 12,9%.
Kopš 2011. gada sākuma kapitālu palielinājušas vienpadsmit bankas kopumā par 112,6 miljoniem latu un banku sektora apmaksātais pamatkapitāls septembra beigās sasniedza 1 945,8 miljonus latu.

Banku piesaistīto noguldījumu atlikums 3. ceturkšņa laikā kopumā audzis par 2,7% jeb 300 miljoniem latu.
Kopējais kavēto kredītu atlikums kopš gada sākuma sarucis par 7,3% jeb 276,5 miljoniem latu un septembra beigās bija 3,5 miljardi latu jeb 26,2% no kredītportfeļa.

FKTK dati liecina, ka mājsaimniecībām izsniegto kredītu kvalitāte joprojām ir diezgan nestabila – septembra beigās no mājsaimniecībām izsniegto kredītu atlikuma 31% bija ar maksājumu kavējumu un bankas piesardzīgi veidojušas šim kredītportfelim papildus uzkrājumus. Tomēr korporatīvo klientu kredītu kvalitātei stabilizējoties un bankām pakāpeniski norakstot zaudētos kredītus banku izveidoto uzkrājumu nedrošajiem kredītiem atlikums turpināja mēreni samazināties un septembra beigās bija 11,2% no banku kopējā kredītportfeļa.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Konkurējot par darbiniekiem

Darbinieku prioritātes un vajadzības pēdējā laikā ir strauji mainījušās, tāpēc tradicionāls "labumu grozs", kur ietilpst tikai standartizēti ieguvumi, kā, piemēram, veselības apdro...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses