Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Globālajos degvielas tirgos situācija saspringta, Latvijā cenas stabilas

Pēdējo divu nedēļu laikā benzīna cenas lielākajās degvielas uzpildes stacijās ir stabilas un nav mainījušās, tomēr situācija globālajos tirgos liecina, ka situācija naftas produktu tirgos ir visai saspringta. Šonedēļ situācija naftas tirgos ir diezgan saspringta, jo neskaidrā situācija ar Grieķiju un Itāliju ietekmē eiro un ASV dolāra kursa attiecības, kas vienu brīdi ir pozitīvas, bet citu - negatīvas," skaidro nozares eksperts Māris Āriņš,

Viņš atklāj, ka kopumā ņemot, šonedēļ trīs dienās naftas produktu cenas pieauga par pusotru santīmu par litru. Tas varētu atstāt iespaidu uz mazumtirdzniecības cenām, ja nenotiks starptautiskā naftas produktu tirgus korekcija uz leju.

"Prognozēt, kādas cenu svārstības gaidāmas līdz gada beigām, esot grūti, jo investoru finanšu līdzekļi ceļo no akciju tirgiem uz produktu tirgiem saskaņā ar pozitīvām vai negatīvām ziņām par ES valstīm un kopējo globālo ekonomikas situāciju pasaulē", sacīja Āriņš.

Pēdējās nedēļās benzīna cena "Statoil" bija 92,9 santīmi par litru, "Lukoil" - 92,2 santīmi par litru, bet "Neste" - 91,7 santīmi par litru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses