Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kabeļoperatori pieļauj - par TV3 un LNT būs jāmaksā

Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma grozījumus, ko Lattelecom, Baltcom TV un IZZI pārstāvji nosaukuši par «klaji diskriminējošiem un konkurenci graujošem», šodien paredzēts skatīt Saeimas ārkārtas sēdē.

«Vienīgais ieguvējs no šiem likuma grozījumiem būs MTG, savukārt otrs - pastarpinātais ieguvējs - būs Viasat, kuras īpašniece ir tā pati MTG grupa,» domā Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis un pieļauj, «kabeļoperatori, ja vēlēsies iekļaut programmu sarakstā nacionālos komerckanālus LNT un TV3, būs spiesti paaugstināt abonēšanas maksas un tiks nostādīti nevienlīdzīgā situācijā ar satelītoperatoriem, kuru darbību šie grozījumi neregulē.»

Grozījumiem stājoties spēkā, «nākamajā gadā iedzīvotāji, kuri skatās televīziju, izmantojot dekoderu, varēs TV3 un LNT piedāvājumu vērot bez maksas, bet tiem, kuri izmanto kabeļtelevīziju, iespējams, vajadzēs par šo abu televīziju skatīšanos maksāt,» izklāsta Baltcom TV pārstāvis Lauris Kļaviņš.

Uzņēmumu Lattelecom, Baltcom TV un IZZI pārstāvji norāda, ka «valdībai jāizšķiras par abonēšanas maksas ieviešanu sabiedriskajai televīzijai un vienlīdzīgu noteikumu iestrādi likumā pret visiem tirgus dalībniekiem». Viņi arī pauduši satraukumu, ka grozījumu rezultātā «no vienotas nacionālas informatīvās telpas varētu tikt izslēgta Latgale». L. Kļaviņš bažas skaidro: «Latgalē ir liels krievvalodīgo iedzīvotāju skaits, tāpēc arī kabeļoperatoru piedāvājumā dominē Krievijas kanāli. Ja par Latvijas kanāliem - TV3 un LNT - būs jāmaksā, kabeļoperatori un likumsakarīgi arī skatītāji varētu no šiem kanāliem atteikties, nonākot krievvalodīgajā informācijas telpā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Paaudzes krāj atšķirīgi

Pēdējos gados Baltijas valstīs privātpersonu veiktie investīciju apjomi ir auguši gan ieguldītāju skaita, gan iemaksāto apjomu ziņā. Investīciju jomā paaudžu izvēlēs gan pastāv būtiskas atšķirības.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses