Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krājbankas kraha dēļ VID uzņēmējiem maksājuma kavējuma naudas nedzēsīs

Valsts ieņēmumu dienests (VID) neatlaidīs nodokļu maksājumu kavējuma naudas tiem nodokļu maksātājiem, kas Latvijas Krājbankā kraha dēļ nevar piekļūt saviem kontiem un veikt norēķinus ar valsti.

Tā vietā VID iesaka nodokļu maksātājiem vērsties VID ar iesniegumu ar lūgumu pagarināt samaksas termiņus. Šos iesniegumus VID sola izskatīt paātrinātā kārtībā.

Kontus nodokļu rēķiniem Krājbankā reģistrējuši 18 000 juridisku personu, individuālo komersantu un saimnieciskās darbības veicēju, aģentūru LETA informēja VID.

Gandrīz puse no minētajiem 18 000 kontu ir juridisku personu konti. VID reģistrēti tie konti, kas kaut reizi izmantoti darījumiem, taču VID nav informācijas par to, vai šie ir vienīgie, kurus iepriekšminētie nodokļu maksātāji izmanto nodokļu maksājumu veikšanai, līdz ar to VID nevar apgalvot, ka tieši ap 18 000 personu varētu būt problēmas ar nodokļu samaksu.

Ja nodokļu maksājums netiek saņemts noteiktajā termiņā, tad VID vēl piecas dienas gaida naudas pārskaitījumu, taču tad, ja šo piecu dienu laikā nauda netiek saņemta, VID informācijas sistēmas automātiski aprēķina nokavējuma naudu, jau sākot ar pirmo dienu no normatīvajos aktos noteiktā samaksas datuma.

Grīnberga jau iepriekš arī norādīja uz likumā paredzēto iespēju nodokļu maksātājiem, kuri nevar laikus veikt nodokļu samaksu, vērsties VID ar iesniegumu un lūgt piešķirt termiņa pagarinājumu.

LETA jau ziņoja, ka Krājbankā konstatēts līdzekļu iztrūkums ap 100 miljoniem latu, šodien žurnālistus informēja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Ķuzis apstiprināja, ka ir apcietināts bankas priekšsēdētājs Ivars Priedītis un aizturēti arī pārējie bankas valdes locekļi - Mārtiņš Zalāns, Svetlana Ovčiņņikova un Dzintars Pelcbergs -, kuru līdzdalība iztrūkuma izveidē tiek noskaidrota. Par aizdomās turamo lietā atzīts arī bankas līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs, un tiek lemts par viņa izsludināšanu starptautiskajā meklēšanā.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome pirmdien nolēma apturēt visu Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses