Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Krasovickis: "Parex banku" novedīs līdz bankrotam

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) un partija Jaunais laiks (JL) novedīs Parex banku _(Parex) _līdz bankrotam, šādu viedokli laikrakstam Biznes&Baltija (B&B) paudis bijušais bankas līdzīpašnieks Viktors Krasovickis.

Kā vēstīts, Finanšu ministrija izskatīšanai valdībā virza grozījumus Kredītiestāžu likumā, kas ierobežos personām saskaņā ar pakārtotajām saistībām aizdoto līdzekļu (t.sk. subordinētajā kapitālā) un procentu atmaksu, kamēr bankas saņem valsts atbalstu. Šis būs jau otrais valsts mēģinājums ierobežot bijušo Parex īpašnieku Valērija Kargina un V.Krasovicka un viņu tuvinieku ienākumus no depozītnoguldījumiem bankā. Iepriekš likuma grozījumi paredzēja atpakaļejošu spēku, taču Saeima tos noraidīja. Tagad paredzēts pārejas periods, pēc kura procentu izmaksa būs ierobežota.

FM norādījusi, ka abu bijušo līdzīpašnieku no bankas saņemtā summa ik mēnesi ir vairāki simti tūkstošu latu. V.Krasovickis B&B norādījis, ka viņam nav saprotams, uz kāda pamata ministrija norāda šādas summas, jo tās esot krietni mazākas. "Acīmredzot ministrijā informāciju ņem no interneta," laikrakstam saka bijušais baņķieris.

Viņš uzskata, ka grozījumus mēģina "izbīdīt" JL, lai nopelnītu lētu popularitāti pirms vēlēšanām.

"Patiesībā runa nav par mani un [otru bankas līdzīpašnieku Valēriju] Karginu, ir vienkārši žēl, ka priekšvēlēšanu punktu un dažu desmitu tūkstošu latu dēļ tiek sagrauta banka, kas savukārt bijusi viena no labākajām valstī, un tiek zaudēti miljardi latu," laikrakstam klāsta B&B.

"Mēs esam gatavi pretprasībām pret valsti. Savukārt tiesvedību dēļ neviens nepirks Parex banku. Un kas paliek? Ticams, ka tiek gatavots pakāpenisks bankas bankrots. Citus skaidrojumus es neredzu," klāstījis V.Krasoivckis.

Viņš laikrakstam arī atkārtoti pauž viedokli, ka šo grozījumu pieņemšana nozīmē pārvilkt krustu Parex pārdošanai. "Subordinētajā kapitālā ieguldījuši gan pensiju fondi, gan ārvalstu bankas, piemēram, Deutsche Bank, un, ja no tiem ierobežos izmaksas, tas būs skandāls, kas sagraus Parex reputāciju." FM gan norādīts, ka izmaksas tiks iesaldētas tikai akcionāriem un dibinātājiem.

Tāpat viņš, līdzīgi kā iepriekš telegraf.lv, norāda, ka, virzot labojumus likumā par kredītiestādēm, FM atkal cenšas lauzt līgumu, kas noslēgts starp bijušajiem bankas akcionāriem un valsti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses