Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Kriptovalūtu joma mainās

Finanšu nozarei kopumā 2023. gads bija bagāts ar dažādiem nopietniem izaicinājumiem – augsta inflācija un iespaidīgas bāzes procentu likmes, ģeopolitiskie konflikti un Covid-19 pandēmijas ieilgušās sekas. Savukārt kriptovalūtu jomā 2023. gadu varam uzskatīt par atveseļošanās periodu pēc 2022. gada graujošajiem notikumiem.

Kriptovalūtu flagmanis Bitcoin (BTC) pērn piedzīvoja strauju izaugsmi par 148%. Lai gan BTC 2023. gadā neaizsniedzās līdz savam visu laiku augstākajam rezultātam, tomēr cena sasniedza augstākos rādītājus gandrīz divu gadu laikā. Mazāk pārliecinoši Bitcoin piemēram sekoja otra populārākā kriptovalūta Ethereum (ETH). Gada laikā ETH cena pieauga par 85%. Trešā populārākā kriptovalūta BNB gadu iesāka ar 230 eiro, bet noslēdza ar 282 eiro, kas bija pieaugums par 23%.

2023. gadā mākslīgā intelekta uznāciens aizēnoja daudzus citus tehnoloģiskos jauninājumus. Svarīgas izmaiņas piedzīvoja Bitcoin blokķēde. Nozīmīgas pārmaiņas notika arī Ethereum ekosistēmā. Kopumā mākslīgais intelekts pamazām maina veidu, kādā mēs domājam par informācijas meklēšanu tīmeklī un satura veidošanu.

Viens no svarīgiem notikumiem, kas nākotnē var nozīmīgi paplašināt kriptovalūtu īpašnieku loku, ir kriptovalūtu ETF (biržā tirgotu fondu) plašāka iekļaušana ASV biržās. Tas kriptovalūtām piesaistīs jaunus institucionālos investorus un ļaus cilvēkiem vienkāršā veidā piekļūt kriptovalūtu aktīviem, izmantojot tradicionālos tirgus.

Savukārt G20 valstu finanšu ministri un centrālo banku vadītāji apstiprināja Starptautiskā Valūtas fonda sagatavoto ceļvedi kriptoaktīvu regulējumam, radot priekšnoteikumus globāla regulējuma izveidei. 

2024. gadā kriptotehnoloģijas turpinās ielauzties tradicionālajā finanšu sistēmā, un tas var kalpot par impulsu jaunam cenu kāpumam. Daudzi finanšu nozares eksperti prognozē, ka 2024. gadā kriptovalūtu tirgus piedzīvos nozīmīgu izaugsmi, bet Bitcoin cena sasniegs jaunu rekordu. Izšķirošs notikums būs reizi četros gados notiekošā Bitcoin ieguves samazināšana uz pusi, kas šogad sola aizraujošus notikumus visai kriptovalūtu nozarei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses