Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Latvijas finanšu sektors Grieķijas vērtspapīros ieguldījis 3 miljonus latu

Starptautiskās kredītreitingu aģentūras Standard & Poor's (S&P) vakardien, 27. februārī, pazemināto Grieķijas reitingu līdz "selektīvai maksātnespējai". Saistībā ar to  Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) informē, ka pērnā gada beigās Latvijas finanšu sektora kopējie ieguldījumi Grieķijas valsts parāda vērtspapīros bija 3,034 miljonu latu jeb 0,014% apmērā no visa finanšu sektora aktīviem. Tie vērtējami kā nenozīmīgi.

Latvijas banku ieguldījumi Grieķijas valsts parāda vērtspapīros šobrīd ir 3 miljonu latu apmērā jeb 0,0145 % no banku kopējiem aktīviem vai 0,19% no kopējā banku vērtspapīru portfeļa.

No pārējiem Latvijas finanšu tirgus segmentiem tikai ieguldījumu fondu kopējā portfelī ir Grieķijas valsts parāda vērtspapīri un šis ieguldījums veido 0,015% no kopējā visu ieguldījumu fondu portfeļa (ieguldījumi Grieķijas valsts parāda vērtspapīros ir tikai vienam ieguldījumu fondam un veido 0,9% no šī fonda portfeļa).

Kopumā Latvijas banku ieguldījumi eirozonas parādu krīzes visvairāk skartajās valstīs  kā Portugāle, Īrija, Itālija, Grieķija un Spānija vērtējami kā nebūtiski - 2% no visa vērtspapīru portfeļa (vai 0,2% no banku sektora aktīviem), un tiešu ietekmi uz Latvijas banku sektoru nerada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses