Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Latvijas un Lietuvas premjeri runās par risinājumiem banku sektora stabilizācijai

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) šodien Lietuvā tiksies ar Lietuvas Ministru prezidentu Andrju Kubiļu, lai runātu par iespējamajiem risinājumiem banku sektora stabilizācijai.

Jau ziņots, ka Dombrovskis vakar aicināja Lietuvas pusi nekavējoties lemt par finanšu sektora stabilizāciju saistībā ar Snoras bankas problēmām un šodien Dombrovskis dodas uz Lietuvu, lai darba vizītes laikā tiktos ar Kubiļu.

Papildus iepriekš plānotajai darba kārtībai, kas saistīta ar abu valstu divpusējo sadarbību un sadarbību enerģētikas projektos, valstu vadītāju tikšanās galvenā sarunu tēma būs situācija Lietuvas valdības nacionalizētajā komercbankā Snoras.

Ministru prezidenta uzdevumā uz Lietuvu delegācijas sastāvā dosies arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane, Latvijas Bankas padomes locekle Zoja Razmusa un Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš, lai panāktu risinājumus saistībā ar AS Latvijas Krājbanka.

Plānots, ka Dombrovskis un Kubiļus piedalīsies Lietuvas un Latvijas sadarbības pārskata prezentācijā, iepazīsies ar Visaginas atomelektrostacijas (AES) būvniecības plāniem un pārrunās citas aktualitātes enerģētikas jomā.

Pēcpusdienā Ignalinas AES Mācību centrā notiks Latvijas un Lietuvas sadarbības pārskata prezentācija. Vēlāk paredzēta premjeru divpusējā tikšanās.

Kā ziņots, Latvijas valdība iepriekš nolēma gaidīt Lietuvas lēmumus par Snoras bankas nākotni un tikai tad lems par tālāku rīcību ar AS Latvijas Krājbanka.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 21.novembrī nolēma apturēt visu Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra. Tiesa jau apcietinājusi bankas valdes priekšsēdētāju Ivaru Priedīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses