Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Melngailis pieļauj kavēšanos ar "Parex" sadalīšanu; pats raugās uz privāto sektoru

Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis pieļauj, ka iecerētā _Parex bankas (Parex) _sadalīšana varētu aizkavēties, jo ir vairāki aspekti, kas noteikto termiņu var ietekmēt. Savukārt viņš pats līdz ar bankas restrukturizācijas procesa tuvošanos beigām neplāno darbu bankā turpināt un raugās privātā sektora virzienā.

Intervijā Dienas Biznesam N.Melngailis atzīst, ka īsākais termiņš, kad paredzēts sadalīt banku ir 1.jūlijs, taču ir gan operatīvie, gan juridiskie aspekti, kas vēl jāatrisina. Piemēram, noteikti jānoslēdz vairāki līgumi starp veco un jauno banku, un tas prasīs laiku. Tāpat vēl jāsagaida Eiropas Komisijas piekrišana. "Grūti pateikt, cik daudz laika tas prasīs. Vērtējot objektīvi, jāatzīst, ka līdz jūlijam ir palicis ļoti maz laika – divi mēneši. Pieļauju, ka tas varētu notikt nedaudz vēlāk," atzīst bankas vadītājs.

Viņš arī atzīst: ir jautājums, vai kāds, kam ir politiskās intereses, nemēģinās šo procesu apturēt.

Stāstot par bankas sadalīšanu, N.Melngailis pieļauj, ka saistības pret sindikātiem būs vecajai bankai. "Mēs noteikti negribam nonākt situācijā, ka valsts ir vienīgais kreditors vecajai bankai." Galalēmums attiecībā uz bijušo bankas akcionāru Valērija Kargina un Viktora Krasovicka ieguldīto kapitālu vēl nav pieņemts, bet šobrīd plāns paredz, ka arī tas paliek vecajā bankā.

Viņš arī norāda, ka pēdējo deviņu mēnešu laikā ir bijuši vairāki finanšu investori, kam interesē tieši šī biznesa daļa.

Savukārt, komentējot V.Kargina izteikumus, ka šobrīd notiekot pārrunas starp kādreizējiem bankas īpašniekiem un bankas vadību, N.Melngailis uzsver, ka ar abiem bijušajiem bankas akcionāriem šogad nav ticies. "Varbūt ir sarunas, kas notiek ārpus bankas akcionāru starpā, to es nezinu. Tādējādi mani izbrīna viņa komentāri šajā sakarā."

Kā norāda bankas vadītājs, patlaban plāns paredz, ka vecās bankas maksātspēja tiks nodrošināta vairākus gadus, tāpēc nav pamata runāt par to, ka tuvākajā laikā varētu iestāties maksātnespēja. Izņēmums esot pilnīgi
negaidīta ekonomikas kataklizma, bet tas ietekmētu gan veco, gan jauno banku, norāda N.Melngailis. Viņaprāt, šobrīd  nav pamata uzskatīt, ka vecā banka nespēs pildīt savas saistības.

Runājot par savu nākotni Parex, viņš norāda, ka valdes priekšsēdētāja amatā nonācis pavisam negaidīti, un viņa galvenais uzdevums bija stabilizēt banku un palīdzēt akcionāriem izdomāt, ko ar to darīt tālāk. Viņaprāt, restrukturizācijas plāna izstrādāšana un iesniegšana Eiropas Komisijai ir labs brīdis, kad akcionāri varētu nodrošināt jaunu vadītāju gan vienā, gan arī otrā bankā, kas izveidosies pēc Parex sadalīšanas. "Neuzskatu, ka es būtu labākais kandidāts vienam vai otram amatam. Tādējādi es nepretendēšu uz šiem amatiem."

Vaicāts, kādi ir nākotnes plāni, viņš norāda, ka nav bijusi iespēja par to domāt, tomēr viņš noteikti gribēšot strādāt privātajā sektorā. "Esmu ļoti pacietīgs cilvēks, bet jāatzīst, ka man pietrūkst vides, kurā lēmumus var pieņemt ātrāk."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses