Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Parex vadība: Bankas pārveide ir pārdomāts un likumsakarīgs solis

Pieņemtais lēmums par Parex bankas statusa maiņu ir pārdomāts un likumsakarīgs solis, kas pozitīvi ietekmēs mūsu tālāko darbību un sekmēs restrukturizācijas plāna izpildi, uzskata Parex bankas valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams, portālu Diena.lv informēja Parex bankas pārstāve Marita Ozoliņa-Tumanovska.

Parex bankas vadība skaidroja, ka viens no ierobežojumiem bankas statusa maiņai bija bankas 164 miljonu latu saistības pret sindicētajiem aizdevējiem, kuras banka bez papildus valsts atbalsta nokārtoja šā gada maijā. Savukārt klasiskos banku pakalpojumus Parex banka nesniedz jau kopš 2010.gada 1.augusta, tādējādi esošais bankas statuss neatspoguļo reālos Parex bankas darbības virzienus un jomas, kuros strādājam - kredītu restrukturizācija, parādu piedziņa un pārņemto nekustamo īpašumu pārvaldīšana.

"Bankas pārveide par aktīvu pārvaldes uzņēmumu, kam nav nepieciešama kredītiestādes licence, mums ļaus samazināt arī administratīvos izdevumus, kas saistīti ar kredītiestādes licences uzturēšanu. Tāpat ievērojamus cilvēku un laika resursus prasa kredītiestāžu darbību regulējošo saistību izpilde, saskaņā ar kurām tiek veikts apjomīgs darbs dokumentu un regulāru atskaišu sagatavošanai. Būtiski, ka atbilstošs uzņēmuma statuss palīdzēs precīzi pozicionēt uzņēmumu tā mērķauditorijās, kā arī sniegs saprotamu vēstījumu mūsu sadarbības partneriem un klientiem," skaidroja K.Gviljams.

Jau ziņots, ka otrdien Ministru kabinets atbalstīja Parex bankas turpmākās darbības modeli, kas paredz bankas statusa maiņu un atteikšanos no kredītiestādes licences ar nākamā gada 1. janvāri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses