Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pavļuts: Valdības mērķis ir nodot "Citadeli" privāta akcionāra rokās

Valdības mērķis joprojām ir pārskatāmā periodā nodot AS Citadele banka privāta akcionāra rokās, skaidroja ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ministrs ar preses sekretāres Daigas Grūbes starpniecību skaidroja, ka, ņemot vērā neskaidrību un nenoteiktību starptautiskajos finanšu tirgos, valdības lēmums saskaņā ar finanšu konsultanta Nomura International plc ieteikumu atlikt Citadeles pārdošanu ir pamatots un loģisks, jo šādos apstākļos valsts nevarētu atgūt maksimālo iespējamo līdzekļu apjomu.

"Valdības mērķis joprojām ir pārskatāmā periodā nodot Citadeli privāta akcionāra rokās, taču šajā procesā valstij ir jāgūst maksimālais iespējamais labums. Bankas pārdošana privātam akcionāram ir paredzēta arī ar Eiropas Komisiju saskaņotajā restrukturizācijas plānā, taču ne piespiedu kārtā un par jebkuru cenu," norādīja Pavļuts.

Jau ziņots, ka bezgalīgi atlikt Citadeles pārdošanu nevar, līdz 2014.gada nogalei tā ir jāpārdod, - komentējot valdības lēmumu pagaidām atlikt šīs bankas pārdošanu, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Valdība vakar nolēmusi vismaz uz deviņiem mēnešiem atlikt Citadeles pārdošanu. Šāds ierosinājums saņemts no iepriekš piesaistītā konsultanta Nomura International plc.

Kopumā par Citadeles pārdošanu uzrunāti vairāk nekā 100 investori. Saņemts arī noteikts skaits piedāvājumu, tomēr pirkšanas piedāvājums nav bijis par tādu cenu, kādu valdība cerēja saņemt. Noprotams, ka cenu ietekmējusi neskaidrība ap turpmāko pasaules finanšu tirgu.

Līdz nākamā gada septembrim Privatizācijas aģentūrai (PA) kopā ar Nomura International plc būs jānāk ar attiecīgu ziņojumu par iespējamo bankas pārdošanu.

Valdības iepriekš atbalstītais Parex bankas restrukturizācijas plāns, kurš saskaņots arī ar Eiropas Komisiju, paredz, ka Citadele tiek pārdota līdz 2014.gada nogalei. Tomēr banka varētu tikt pārdota arī ātrāk, ja tiks saņemts attiecīgs piedāvājums.

2008.gada 8.novembrī valsts nolēma glābt finanšu grūtībās nonākušo Parex banku un par diviem latiem no tās lielākajiem akcionāriem un vadītājiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iegādājās bankas kontrolpaketi. Vēlāk banka tika sadalīta, no tās atdalot vērtīgos aktīvus un izveidojot AS Citadele banka.

Parex bankas glābšanā valsts kopš 2008.gada nogales kopumā ir ieguldījusi aptuveni 800 miljonus latu. Parex bankas valdes priekšsēdētājs Kriss Gviljams atzina, ka Parex bankai valsts ieguldījumi jāatgūst līdz 2017.gadam, tomēr tas ir maksimālais termiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses