Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Petermanis: Par nulles deklarācijām vislabāk varētu informēt paši politiķi

To, ka vispār vēlas informēt, varu vērtēt tikai atzinīgi, bet jāizvērtē kritiski šo te steigu, ņemot vērā nozīmību, kāda ir nulles deklarācijai, komentējot plānu piešķirt līdz 20 000 latu, la informētu par sākumdeklarēšanos, norāda Delnas direktors Kristaps Petemanis.

"Valdības komunikācija par nulles deklarāciju līdz šim bijusi vāja, un var atbalstīt centienus to mainīt. Nezinu, kā nauda tiks tērēta, bet, ja informēšanu uzticēs kādai aģentūrai, lai to dara, es to vērtēju negatīvi. To vislabāk varētu izskaidrot paši politiķi," uzskata Delnas vadītājs.

"Papildus resursus ir jāpiešķir pašam Valsts ieņēmumu dienestam (VID) ienākumu deklarāciju izskatīšanai, jo viņi jau tagad netiek galā ar tām pašām politiķu deklarācijām. Uzskatu, ka papildus nauda jāpiešķir deklarāciju izskatīšanai, bet komunicēšanai pietiek ar esošajiem resursiem," pauž K. Petermanis.

Jau rakstīts, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) plāno atvēlēt 20 tūkstošus latu iedzīvotāju informēšanas pasākumiem par skaidras naudas uzkrājumu iemaksu banku kontos.

Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis norādīja, ka FM sadarbībā ar VID plāno papildu komunikāciju aktivitātes, lai informētu iedzīvotājus par Fizisko personu mantiskā stāvokļa un nedeklarētu ienākumu deklarēšanas likumu, kas nosaka Latvijas rezidentiem pienākumu – skaidras naudas uzkrājumu, kas pārsniedz desmit tūkstošus latu vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas kursa, ieskaitīt kontā kredītiestādē – un amatpersonām pienākumu – skaidras naudas uzkrājumu, kas pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas jeb 4000 latu vai to ekvivalentu ārvalstu valūtā pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas kursa, ieskaitīt kontā kredītiestādē.

Jarockis paskaidroja, ka plānots rīkot ne tikai preses brīfingus un preses konferences, bet arī citus pasākumus, kas palīdzētu informēt Latvijas iedzīvotājus par jauno kārtību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses