Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Slakteris: Valdības lēmums neierobežot naudas izņemšanu no Parex bija pareizs

Valdības lēmums sākotnēji neierobežot naudas izņemšanu no 2008.gada nogalē grūtībās nonākušās Parex bankas bija pareizs, sacīja kādreizējais finanšu ministrs Atis Slakteris.

"Lai cilvēki vispār uzticētos bankām, glābām finanšu sistēmu, nevis konkrēto banku. Iznākumā nevienu dienu nebija situācijas, ka cilvēki nevar dabūt naudu no bankas," skaidroja bijušais politiķis.

Viņš atgādināja, ka tajā laikā nu jau bijušie Parex bankas īpašnieki - Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis - to zaudēja, pārdodot valstij par vienu latu. "Jā, viņiem abiem ir kādi uzkrājumi no agrākiem laikiem, bet tas ir viņu privātais uzkrājums. Ja viņi pārkāpuši likumu, jābūt tiesai, un tad īpašumus var atņemt," norādīja Slakteris.

Viņš arī norādīja, ka tanī brīdī nebruka tikai Parex banka, liels jautājums bija par vēl četrām bankām.

"Atlika tikai vienu "aizklapēt" ciet, un Latvijas finanšu sistēmai būtu krahs, turklāt notiekošais bija kontekstā ar pasaules finanšu krīzi, tātad viss gāja šķērsām. Mans uzdevums bija rīkoties atbildīgi un ar saimnieka izjūtu. Zinu, ka pastāv uzskats, ka ierobežojumus vajadzēja uzlikt ātrāk, tomēr kā finanšu ministrs darīju pareizi."

Savukārt Latvijas Krājbankas gadījumā kļūda bijusi tā, ka vienu dienu "kaut kas aizķērās un uzreiz visu nesamaksāja".

"Tomēr skaidrs, ka lielākajai daļai cilvēku naudu atmaksās. Protams, tiem, kuriem Krājbankā palika vairāk nekā 70 000 latu, labāk patīk Parex bankas scenārijs. Piemēram, Raimondam Paulam, iespējams, labāk patiktu Parex bankas scenārijs," atzina bijušais finanšu ministrs.

Slakteris no 1998.gada darbojās tagad likvidācijas procesā esošajā Tautas partijā, bijis zemkopības, aizsardzības un finanšu ministrs.

Patlaban viņš ir līdzīpašnieks Codes pagasta zemnieku saimniecībā Mālnieki, kura 2010.gadā ar 619 000 latu apgrozījumu ierindojās 98.vietā lielāko ražotāju Top 100.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses