Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

SVF vadītāja: No Baltijas pieredzes var mācīties Eiropas dienvidu valstis

Otrdien, 5. jūnijā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis tikās ar Starptautiskā valūtas fonda vadītāju Kristīni Lagardu, informē Valsts Kancelejas pārstāve Zanda Šadre.

Sarunas laikā K. Lagarda uzsvēra, ka Rīgā vēlas rūpīgi izanalizēt Baltijas valstu pieredzi krīzes posma pārvarēšanā un izprast tos izaicinājumus Latvijai, ar kuriem jāturpina strādāt pēc starptautiskā aizdevuma programmas noslēgšanas, lai noturētu panākto valsts finanšu stabilizēšanā, radītu pamatu ilgtspējīgai ekonomikas izaugsmei un jaunu darbavietu radīšanai.

Kopumā no Baltijas valstu pieredzes svarīgi gūt mācības, kas būs vitāli svarīgas visām valstīm, jo īpaši valstīm eirozonā – Grieķijai, Spānija, Portugālei un citām, uzsvēra K. Lagarda.

Tikšanās laikā abas amatpersonas pārrunāja eiro zonas stabilitāti un Latvijas iespējamo pievienošanos tai.

Ministru prezidents uzsvēra, ka Latvijas un citu Baltijas valstu pieredze krīzes pārvarēšanā apliecina, ka finansiālās stabilitātes atgūšana ir priekšnoteikums izaugsmei, nevis otrādi. Šī pieredze jāņem vērā arī eirozonai, un Eiropas Savienībai kopumā ir svarīgi raidīt partneriem skaidru signālu, ka esam gatavi ievērot fiskālo disciplīnu un būt uzticams partneris, kas fokusējas uz ilgtermiņa izaugsmi.

Pēc premjera vārdiem arī Latvija ir gatava sniegt savu ieguldījumu - esam ratificējuši 25 ES valstu līgumu par fiskālo disciplīnu un šogad esam gatavi izpildīt Māstrihtas kritērijus, lai 2014. gadā varētu pievienoties eirozonai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses