Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Taksometru šoferi Rīgā pagaidām neplāno paaugstināt braukšanas tarifus

Taksometru šoferi Rīgā pagaidām neplāno paaugstināt braukšanas tarifus, pastāstīja aptaujātie taksometru uzņēmumu pārstāvji.

Lady taxi pārstāvis Normunds Nurks norādīja, lai arī degvielas cenu kāpums ir ļoti straujš, tomēr tuvākajā laikā cenas nav plānots paaugstināt. "Cilvēki ir tik maksātspējīgi, cik viņi ir, un pagaidām neplānojam griezties Satiksmes departamentā [Rīgas domes Satiksmes departaments] ar šādu lūgumu," sacīja Nurks.

Vienlaikus viņš atzina, ka tikpat straujš degvielas cenu kāpuma turpinājums iespaidu tomēr var atstāt. "Gadījumā, ja cena tiktu sasniegta, piemēram, latu un divdesmit santīmus par litru, tad, iespējams, var nākties klauvēt pie Satiksmes departamenta durvīm, lai runātu par tarifu paaugstināšnu," klāstīja Nurks.

Arī Rīgas Taksometru parka (RTP) valdes priekšsēdētājs Leopolds Muižnieks atzina, ka tuvāko mēnešu laikā nav iecerēts lūgt tarifu paaugstinājumu, tomēr atteicās prognozēt, kurā brīdī varētu būt tāda vajadzība. "Es negribu prognozēt par to, kā būtu, ja būtu," norādīja Muižnieks.

Smile taxi Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis norādīja, lai arī bez degvielas cenu kāpuma taksometru firmai ir arī citi izdevumi, tomēr, ņemot vērā ekonomisko situāciju valstī, tarifus nav paredzēts celt.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta komunikācijas speciāliste Ilze Dišlere pastāstīja, ka Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā, kas apstiprina pārvadātāju iesniegtos tarifus, pašreiz nav iesniegts neviens pieprasījums par tarifu pacelšanu. "Šobrīd nav plānots pacelt arī maksimāli noteiktos tarifus," teica Dišlere.

Departamenta noteiktais maksimālais taksometra nolīgšanas tarifs ir 1,50 lati (Ls) ar pievienotās vērtības nodokli (PVN), maksimālais attāluma tarifs par vienu kilometru ir 0,50 Ls bez PVN, savukārt maksimālais laika tarifs par vienu minūti ir 0,10 Ls.

Katram vieglo taksometru pakalpojuma sniedzējam ir jāveic pasažieru pārvadāšana atbilstoši tam tarifam, ko pārvadātājs ir apstiprinājis Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses