Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tiesa Krājbankas administratoram likusi iesniegt pierādījumus par tā darbības likumību

Pirmdien Rīgas Apgabaltiesa beidza uzklausīt sūdzības saistībā ar MAS Latvijas Krājbanka administratora SIA KPMG Baltics darbību, uz ko pamatojoties pieprasīja maksātnespējas administratoram līdz 25. aprīlim sniegt papildu pierādījumus par tā darbības likumību un saimnieciskumu.

Kopš maksātnespējas administrators SIA KPMG Baltics uzsāka darbību šajā procesā ir radušās aizdomas, ka MAS Latvijas Krājbanka aktīvi ir samazinājušies par 52 miljoniem latu.

Kredītiestāžu noguldītāju un kreditoru aizstāvības apvienības pilnvarotais pārstāvis, zvērināts advokāts Jānis Avotiņš informē, ka “šodien tiesas sēdē bija iespēja uzklausīt KPMG Baltics, viņu pilnvarotā administratora Jāņa Ozoliņa, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas viedokli. Secinājums – maksātnespējas administrators un uzraugošā iestāde traktē likumu pēc sava redzējuma un iesaka mums, kreditoru pārstāvjiem, paļauties, ka šis traktējums ir korekts. Diemžēl mūsu uzticība ir pietiekami sašķobījusies, lai mēs akli paļautos uz administratora apgalvojumiem, tāpēc - tāpat kā tiesa – gaidīsim pierādījumus.”

“Uzskatu, ka nākamajā sēdē vispirms ir jāizskata sūdzības par administratoru un jāpieņem lēmums šajā lietā un tikai pēc tam jāskata iespējamais bankrota pieteikums,” uzsver J.Avotiņš, papildinot, ka “pirms nav pabeigts viens posms, nevar iet tālāk”.

Pirmdien, 23.aprīlī, notika jau otrā tiesas sēde, kurā tika skatītas sūdzības pret Latvijas Krājbankas maksātnespējas administratoru KPMG Baltics par to, ka tas un viņa pilnvarotā persona ir veikušas virkni darbību, kas ir pretrunā ar normatīvajiem aktiem. Kreditoru iesniegto sūdzību skaits ir radījis jaunu precedentu Latvijas tiesu praksē, jo maksātnespējas procesa ietvaros tiesa nespēja izskatīt iesniegtās sūdzības vienas sēdes laikā.

Nākamā tiesas sēde noteikta trešdien, 25. aprīlī, plkst.11:00, kurā turpinās vērtēt SIA KPMG Baltics darbību un lemt par AS Latvijas Krājbanka bankrota procedūras uzsākšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses