Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

VSAA ļauj SEB Wealth Management pārņemt Hipo Fondu pensiju plānus

SEB Wealth Management saņēmis Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) atļauju no AS Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Hipo Fondi pārņemt pārvaldītos pensiju otrā līmeņa plānus Jūrmala,_ Rivjera un Safari_, informēja SEB bankā.

Līdz ar to tuvākajā laikā visi Hipo Fondu pārvaldīto pensiju plānu dalībnieki saņems tiem personīgi adresētu vēstuli no VSAA, informējot par minētajām izmaiņām.

VSAA Fondēto pensiju shēmas administrēšanas daļas vadītāja Ilona Deģe norādīja, ka plānu pārņemšana līdzšinējiem Hipo Fondu klientiem nozīmē to, ka Hipo Fondu pensiju otrā līmeņa plānus "Safari", "Jūrmala" un "Rivjēra", atbilstoši līdzšinējai klientu izvēlētajai stratēģijai turpmāk pārvaldīs "SEB Wealth Management".

"Plānu pārņemšanas un dalībnieku apkalpošanas pāreja notiks automātiski. Taču, ja klientiem ir interese par citiem līdzekļu pārvaldītājiem, ar visu pārvaldītāju ieguldījumu plānu darbības rezultātiem jebkurš interesents var iepazīties mājaslapā "manapensija.lv" sadaļā "Ieguldījumu plāni". Detalizēta informācija par klienta pensiju otrā līmeņa individuālo kontu ir pieejama jebkurā VSAA nodaļā un mājaslapā "www.latvija.lv". Šāda informācija ļauj klientam salīdzināt dažādu ieguldījumu plānu darbību un, ja ir vēlme, tad "Hipo Fondu" klientam ir tiesības papildus mainīt līdzekļu pārvaldītāju un ieguldījumu plānu," skaidroja Deģe.

"SEB Wealth Management" valdes priekšsēdētājs Pāvils Misiņš atzina, ka līdz ar plānu pārņemšanu pensiju otrā līmeņa plānu klāsts ir kļuvis vēl bagātāks.

"Turpināsim "Hipo Fondu" iedibinātās pārvaldīšanas tradīcijas, papildinot pārvaldīšanas procesu ar "SEB grupas" starptautisko kompetenci, ko apliecina mūsu labie pārvaldīšanas rezultāti un zemās pārvaldīšanas komisijas. Esmu gandarīts, ka papildus līdzšinējiem konservatīvās un aktīvās stratēģijas plāniem "Hipo Fondu" klienti varēs izvēlēties arī sabalansētās stratēģijas plānu, kāda nebija "Hipo Fondiem"," teica Misiņš.

Pēc viņa sacītā, ja klients izlems dot priekšroku sabalansētai ieguldījumu stratēģijai, turpmāk to varēs darīt, izvēloties "SEB sabalansēto plānu", kas ir populārākais plāns no "SEB" pensiju otrā līmeņa plāniem. Lai palīdzētu klientiem orientēties, "SEB Wealth Management" ir apkopojis biežāk uzdotos jautājumus un atbildes speciāli izveidotā sadaļā "SEB bankas" mājaslapā, savukārt, lai uzzinātu par pensiju uzkrājumiem, tai skaitā, pensiju otrā līmeņa pārvaldīšanas rezultātiem un sev atbilstošākā plāna izvēli, klienti aicināti apmeklēt tuvāko "SEB bankas" filiāli.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) šā gada jūlijā piekrita AS "Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Hipo fondi"" pieņemtajam lēmumam nodot tās pārvaldītos pensiju 2.līmeņa ieguldījumu plānus "Jūrmala", "Rivjera" un "Safari" ieguldījumu pārvaldes AS "SEB Wealth Management", kā arī pret ieguldījumu plānu turētājbankas maiņu no "Hipotēku bankas" uz AS "SEB banka".

FKTK saskaņoja "SEB Wealth Management" sagatavotos grozījumus ieguldījumu plānu "Jūrmala", "Rivjera" un "Safari" prospektos, kas paredz to pāreju "SEB Wealth Management" pārvaldīšanā.

"Hipotēku bankas" komercdaļas uzņēmumu pārdošanas procesu organizēja Finanšu ministrija. "Swedbank" iegādājās komercdaļas paketes, kurās ietilpst privātpersonu un juridisko personu komercaizdevumi, norēķinu un noguldījumu pakalpojumi, SIA "Swedbank Līzings" iegādājās SIA "Hipolīzings". Savukārt pensiju 2.līmeņa plānu pārvaldīšanas paketi iegādājās "SEB Wealth Management".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses