Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jansone: Tirgū dominē banku atsavinātie īpašumi

2012. gada pirmajā ceturksnī, turpinoties jau pagājušā gada tendencei, nekustamā īpašuma tirgū dominē darījumi ar nekustamajiem īpašumiem, ko piedāvā bankas vai to meitas uzņēmumi, informē Arco Real Estate dzīvojamā fonda pārdošanas daļas vadītāja Ieva Jansone.

Viņa norāda, ka īpašumi pārdošanai tiek piedāvāti gan izmantojot starpniecības firmu pakalpojumus, gan bankām veidojot savus saistītos uzņēmumus, kas nodarbojas ar atsavināto īpašumu pārvaldīšanu un realizāciju.

Vislielākais pieprasījums ir dzīvojamā fonda segmentā dzīvokļiem cenā līdz 50 000 eiro, mājām līdz 100 000 eiro. Liela interese ir arī gan par apbūves gabaliem, gan lauksaimniecības un meža zemēm. Banku īpašumu prioritāti attiecībā pret individuālajiem piedāvājumiem nosaka cenas atbilstība šī brīža tirgus situācijai, jo individuāli piedāvātie īpašumi pārdošanai bieži vien publiskā piedāvājumā tiek eksponēti pārvērtēti par 10-20%.

Neskatoties uz to, klienti bieži vien, domājot, ka arī banku īpašumu cena veidota ar rezervi, lūdz atlaidi. “Lai vieglāk būtu orientēties atsavināto banku īpašumu piedāvājumā, ieteiktu potenciālos pircējus griezties pie starpniecības kompānijām, kas sadarbojās ar vairākām bankām to īpašumu realizācijā.

Iegādājoties banku atsavināto īpašumu, bieži vien klientiem nākās saskarties ar virkni problēmām, kas saistītas ar īpašuma pirkšanas darījuma procesu. Sākot ar pirkuma līguma skaņošanu, un beidzot ar īpašumu saistīto parādu apmaksas jautājumu kārtošanu”, informē I. Jansone.

Bankām ir svarīgi ātri un par maksimālo iespējamo cenu realizēt atsavinātos īpašumus, kas bieži vien atsevišķās bankās pārsniedz 1000 vienību, bet starpniecības pakalpojumu sniedzēju prioritāte ir apmierināts klients. Un savstarpēji sadarbojoties - bankai kā pārdevējam, un starpniekam kā profesionālim darījumu noformēšanā, klients var iegūt vislabāko rezultātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses