Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

papildināta (11:43) - Rīgas apgabaltiesa saglabā lēmumu par arestu lidostas Rīga īpašumiem

Rīgas apgabaltiesa otrdien, 12. jūnijā, noraidīja starptautiskās lidostas Rīga sūdzību par tai nelabvēlīgo tiesas lēmumu strīdā ar Lietuvas lidsabiedrību flyLAL-Lithuania Airlines, ar kuru nolemts uzlikt arestu lidostas īpašumiem.

Ar šodienas lēmumu atstāts negrozīts Rīgas Vidzemes priekšpilsētas tiesas 2012.gada 19.janvāra lēmums atzīt un izpildīt Latvijā Lietuvas tiesas 2008.gada lēmumu par aresta uzlikšanu Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS Air Baltic Corporation un lidostas Rīga kustamajai mantai un mantiskajām tiesībām apjomā, kas nepārsniedz prasījuma summu - 40 miljonus latu. Šo Latvijas kompānijām nelabvēlīgo lēmumu Lietuvas tiesa toreiz pieņēma pēc flyLAL pieteikuma.

12. jūnijā paziņoto lēmumu vēl var pārsūdzēt Augstākās tiesas (AT) Senāta Civillietu departamentā. Lietas dalībniekiem no Latvijas sūdzības iesniegšanai atvēlēts 30 dienu termiņš, bet dalībniekiem no ārzemēm - 60 dienu termiņš.

Lidostas pārstāve pārstāve Sarmīte Rinmane informēja, ka lidosta šo spriedumu pārsūdzēs likumā noteiktajā kārtībā.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa šā gada 19. janvārī nolēma atzīt un izpildīt Latvijā Lietuvas Apelācijas tiesas 2008.gada 31.decembra lēmumu, ar kuru kaimiņvalsts tiesa bija nospriedusi arestēt airBaltic un lidostai Rīga piederošo kustamo un nekustamo mantu, kā arī mantiskās tiesības apjomā, kas nepārsniedz prasījuma summu - 40 miljonus latu. Latvijas pirmās instances tiesa gan noraidīja flyLAL lūgumu piemērot nodrošinājumu šī nolēmuma izpildei.

Tādejādi Vidzemes priekšpilsētas tiesa nolēma atzīt un izpildīt Lietuvas Apelācijas tiesas nolēmumu daļā par airBaltic un lidostas Rīga mantas un mantisko tiesību arestu, kas atrodas gan pie atbildētājiem, gan citām personām apjomā, kas nepārsniedz 40 miljonus latu. Lidosta Rīga par šo Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu iesniedza blakussūdzību Rīgas apgabaltiesā, kas sūdzību izskatīja šodien.

Kā pastāstīja Rīgas apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš, pieteicējs - Lietuvas sabiedrība - nepārsūdzēja ne lēmumu par atteikumu piemērot nodrošinājumu, ne lēmumu par tā pieteikuma daļēju apmierināšanu.

Pēc Lietuvas tiesu instanču 2008.gada nogalē pieņemtajiem lēmumiem flyLAL prasības lietā pret Rīgas lidostu un airBaltic Latvijas kompānijas vērsās tiesās Latvijā, lūdzot neatzīt valstī par izpildāmiem ārvalsts tiesas lēmumus un apturēt Lietuvas lidsabiedrības flyLAL pieteikumu par lēmumu izpildi Latvijā.

Rīgas rajona tiesa 2009.gada 16.janvārī atteicās pieteikumu pieņemt izskatīšanai, un šo lēmumu atstāja spēkā arī AT Senāts, kurā to bija pārsūdzējuši airBaltic un lidosta.

Tolaik tika ziņots, ka Lietuvas tiesa nolēmusi arestēt airBaltic līdzekļus pēc flyLAL prasības pret airBaltic un Rīgas lidostu par iespējamiem konkurences pārkāpumiem, kas lietuviešiem esot radījuši 40 miljonu latu zaudējumus. Tiesa kā nodrošinājumu nolēma arestēt airBaltic un Rīgas lidostas īpašumus par šo summu, neattiecinot to vienīgi uz banku kontiem, jo tas varētu traucēt uzņēmuma darbību.

Kā ziņots, flyLAL bankrotēja 2009.gadā.

(ziņa papildināta ar 4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses