Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šoruden sāks Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles rekonstrukciju par 7,8 miljoniem latu

Jūrmalā šogad tiks sākta Dzintaru Mazās zāles restaurācija - šim nolūkam no Jūrmalas domes 2012.gada investīciju projektiem plānotā finansējuma paredzēts piešķirt divus miljonus latu, bet 2013.gadā būs jāparedz 5,8 miljonu latu finansējums.

Saskaņā ar projekta tāmi Dzintaru koncertzāles Mazās (slēgtās) zāles restaurācijas būvdarbu kopējās izmaksas būs 7,794 miljoni latu. Projekta realizēšanai Jūrmalas pilsētas dome plāno ņemt aizdevumu Valsts kasē.

Koncertzāles rekonstrukcija varētu tikt sākta šā gada rudenī, un to plānots pabeigt divu gadu laikā.

Dzintaru koncertzāles vēsturiskā ēka ar vairāk nekā 500 skatītāju vietām ir celta 1936.gadā, un tā ir nozīmīgs Jūrmalas 20.gadsimta sākuma koka kultūras piemineklis. Lielā atklātā zāle ar aptuveni 2400 cilvēku ietilpību uzcelta 1962.gadā un tika rekonstruēta laikā no 2004. līdz 2006.gadam. Pašvaldība šajā projektā ieguldīja vairāk nekā piecus miljonus latu, rekonstruējot ne tikai atklātā tipa koncertzāli, bet arī labiekārtojot blakus koncertzālei esošo parku.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas kultūrvides attīstības stratēģiju 2008. līdz 2020.gadam, lai tālāk attīstītu Dzintaru koncertzāles darbību, ir paredzēts veikt Mazās zāles rekonstrukcijas darbus. Rekonstrukcijas gaitā paredzēts izveidot papildu palīgtelpas māksliniekiem un tehniskajiem darbiniekiem. Pēc restaurācijas Mazajā zālē jeb kamerzālē būs pieejamas telpas ar ietilpību 550 personām.

Pēc Mazās zāles rekonstrukcijas Dzintaru koncertzāli būs iespējams izmantot visu gadu, mazinot kultūras pasākumu sezonalitāti, norādīts stratēģijas dokumentos.

Koncertzāle ir kļuvusi par Jūrmalas mūzikas notikumu epicentru, kurā notiek plašs pasākumu klāsts, tostarp mūzikas festivāli Jaunais Vilnis, Jūrmala, Summertime, Baleta zvaigznes Jūrmalā un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses