Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Vēstnieki: Rīga būtu daudz pievilcīgāka, ja tajā būtu mazāk graustu

Rīga tūristiem un investoriem būtu daudz pievilcīgāka, ja pilsētā būtu mazāk graustu, - tā šodien, tiekoties ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC), norādīja vairāki Latvijā akreditētie vēstnieki.

Ušakovs piekrita, ka pussabrukušas mājas Rīgā ir problēma un tās bojā pilsētas tēlu, taču viņš skaidroja, ka to risināt ir sarežģīti, jo 90% šo ēku ir privātīpašums. Mērs norādīja, ka pašvaldība dara teju visu iespējamo - daļu bīstamo īpašumu nojauc vai sakārto piespiedu kārtā un pēc tam piedzen naudu no īpašniekiem, taču naudas atgūšana tiesas ceļā ir laikietilpīgs process.

Vienlaikus Ušakovs minēja arī labos piemērus, kad pilsētā vide tiek sakārtota, piesaistot Eiropas Savienības līdzekļus, kā tas notika ar Grīziņkalna apkaimi.

Rīgas mērs norādīja, ka tuvākā pusotra gada laikā tiks sakārtota arī degradētā teritorija līdzās Rīgas Centrāltirgum un Rīga kļūs pievilcīgāka pilsētas viesiem, kā arī pieejamāka velosipēdistiem.

Tāpat Ušakovs piebilda, ka Rīga vēlētos veicināt māju siltināšanu par Eiropas Savienības līdzekļiem. Viņš norādīja, ka no Eiropas fondiem iespējams piesaistīt līdzfinansējumu 50% apmērā, bet pārējais jāsedz pašiem iedzīvotājiem, taču daudzdzīvokļu namu īpašnieki ne vienmēr spēj vienoties par nama renovācijas nepieciešamību.

Ušakovs arī piebilda, ka iedzīvotāju skaits Rīgā nav liels - ap 700 000 cilvēku. Ņemot vērā demogrāfiskās un emigrācijas tendences, pilsēta diezin vai tuvāko gadu laikā kļūs par blīvi apdzīvotu vietu - drīzāk būs grūti noturēt jau esošo rīdzinieku skaitu, un tas Rīgai būs liels izaicinājums.

Kā ziņots, Rātsnamā šodien viesojas 27 galvaspilsētā rezidējošie vēstnieki. Tikšanās gaitā paredzētas prezentācijas un diskusijas par Rīgu kā investīcijām pievilcīgu galamērķi, par galvaspilsētā īstenoto drošības un kārtības politiku un korupcijas novēršanas stratēģiju. Vēstnieki tiek iepazīstināti arī ar Rīgas tūrisma piedāvājumiem 2012.gadam. Plānots, ka šādas Latvijā akreditēto vēstnieku tikšanās turpmāk notiks katru gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses