Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nokia tālruņus vairs neražos Somijā

Mobilo tālruņu ražotājs Nokia slēgs savu pēdējo rūpnīcu Somijā Salo pilsētā, un ražošanu pilnībā pārcels uz Āziju. Pēdējais tālrunis Salo pilsētas ražotnē tika izgatavots 25. jūlijā, atsaucoties uz Reuters, ziņo Db.lv.

«Lēmums pārcelt ierīču montāžu uz Āziju ir saistīts ar mūsu tirgus situācijas uzlabošanu,» norādīja kompānija. «Strādājot tuvāk mūsu piegādātājiem, mēs ticam, ka spēsim tirgū ieviest inovācijas daudz ātrāk un rezultātā būsim daudz konkurētspējīgāki.»

Ražotnes slēgšana Salo ir viena no Somijas kompānijas reorganizācijas pasākumu daļām. Iepriekš Nokia pavēstīja, ka atlaidīs kopumā desmit tūkstošus darbinieku un līdz 2013. gadam aizvērs vairākas ražotnes. Tāpat tiks slēgti vairāki pētījumu un attīstības projekti – ieskaitot projektus  Ulmā, Vācijā un Bārnabijā, Kanādā. Pētniecības un attīstības centrs Salo turpinās darbu.

Ar apjomīgo izmaksu samazināšanu Nokia iecerējusi ietaupīt 1,6 miljardus ASV dolāru.

Kopš Somijas kompānijai 2010. gada septembrī izpilddirektora amatā pievienojās Kanādā dzimušais Stīvens Elops tālruņu ražotājs kopumā no darba kompānijā ir atbrīvojis 40 000 cilvēku.

Nokia šogad zaudēja pasaules lielākā tālruņu ražotāja statusu. Somijas kompāniju pārspēja Dienvidkorejas Samsung. Iepriekš vēstīts, ka gada pirmajā ceturksnī Samsung izdevies piegādāt 93,5 miljonus tālruņu, kas ir par 36 procentiem vairāk, nekā tādā pašā laika posmā pirms gada. Savukārt Nokia izdevies piegādāt 82,7 miljonus tālruņu.

Somijā tomēr paliks Nokia galvenais birojs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses