Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Aldaris sācis ražot alus un sulas dzērienu

Alus darītava Aldaris sākusi ražot alus un sulas dzērienu Zelta Radler, ziņo Aldaris.

Zelta Radler būs divas garšas – greipfrūtu un citrona. Uzņēmums prognozē, ka šogad tiks pārdots aptuveni 1 miljons litru dzēriena, dubultojot alus dzēriena kategorijas tirgus daļu.

"Alus un sulas dzēriens ir ļoti populārs Dienvideiropā un arī Vācijā, kur tas radies, un mums ir pārliecība, ka arī Latvijā pēc tā būs pieprasījums. Turklāt interesi ir izrādījuši arī kolēģi no Igaunijas, kuriem mēs arī to ražosim," saka Aldara izpilddirektors Tomass Kure Jakobsens.

Līdz ar šī alus un sulas dzēriena ražošanu, Aldaris cer palielināt un nostiprināt ietekmi vieglo atspirdzinošo alkoholisko dzērienu tirgū, jo jaunais dzēriens satur 2% alkohola.

Tradicionālais Radler dzēriens tika radīts 20. gs. sākumā Vācijā, kad kādā karstā vasaras dienā nelielas viesnīcas īpašnieks atklāja, ka drīzumā beigsies alus krājumi, tāpēc saviem viesiem nolēma piedāvāt alu kopā ar citronu sulu. Negaidot šis dzēriens kļuva ļoti pieprasīts.

"Šo Vācijā radīto recepti mūsu kolēģi Carlsberg grupā ir pilnveidojuši, veicot neskaitāmus patērētāju testus, lai noskaidrotu vislabāko. Tagad šo recepti esam ieguvuši arī mēs un ceram, ka to novērtēs arī patērētāji Latvijā," atzīmē Aldara galvenais aldaris Valdis Čunka.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses