Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: LNK Industries meitas uzņēmums TTS eksportē 90% produkcijas un par krīzi nesūrojas

Simtprocentīgs Latvijas uzņēmums, kurš darbojas metālapstrādes nozarē, neizjūt krīzi un lielāko daļu savas produkcijas eksportē, ir holdingā LNK Group ietilpstošā uzņēmuma LNK industries meitas uzņēmums TTS jeb transporta tehnoloģiju sistēmas.

Dienai bija iespēja klātienē iepazīties ar divām TTS rūpnīcām, kurās tiek ražotas dažādas transporta tehnoloģiju sistēmas, kā arī dzelzs konstrukcijas tiltiem. Transporta tehnoloģiju sistēmas ir domātas visdažādāko kravu pārvadāšanai. Pārsvarā tās ir ogles, cements, koksne, arī biomasa un graudi. Šādas sistēmas tiek gatavotas pēc pasūtījuma gan Krievijas, gan Skandināvijas, gan Vācijas un Lietuvas klientiem.

Lielās konstrukcijas rūpnīcā tiek apstrādātas uz jauna piecasu darbagalda, kas garantē vairāku desmitu tonnu smagu detaļu augstu apdares kvalitāti. Savukārt jauniegādātā frēzēšanas iekārta apstrādā objektus dzelzceļa vagonu izmērā ar precizitāti divas simtdaļas no milimetra. Rūpnīcā ir arī 70 līdz 80 metināšanas iekārtas, kur katra no tām maksā 10 000 eiro. Iekārtas tiek iepirktas no ražotājiem visā pasaulē, tās tiek noskatītas gan starptautiskās izstādēs, gan tiek braukts uz rūpnīcām, kurās tās ražo. Vairāki darbagaldi ir iegādāti arī ar Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējumu.

Vērienīgākie no TTS īstenotajiem projektiem ir Rīgas kravu pārkraušanas terminālis, kas ir modernākais minerālmēslu pārkraušanas un īslaicīgas uzglabāšanas terminālis Ziemeļeiropā. Tāpat jāmin universālais terminālis beramkravu pārkraušanai, kurā var pārkraut astoņu veidu kravas, kā arī izbūvētās Ventspils brīvostas kuģu piestātnes un sadzīves atkritumu šķirošanas centrs Ķīvītes Liepājas rajonā. TTS 95% savas produkcijas eksportē un galvenie noieta tirgi ir Lietuva, Vācija, Somija, Krievija, Zviedrija, arī Norvēģija.  

Top komentāri

Gvido
G
Paskatijos to informaciju par LNK GROUP komandu...un izradas taja ir tads Gegams Hanamirjans, kurš ir arī sia GEGAMS valdes loceklis...jā , jā tiesi tās pasas sia GEGAMS , kura kopš 2004.gada sistematiski piekopj neregistrēto nodarbinatibu, nemaksājot nodoklus apzog pensionarus un bernus, neizmaksa darbiniekiem pienākošos darba samaksu...!!!! Agrak tadu personu apvienibas gan sauca tikai par bandām....bet LNK GROUP to uzskata par komandu...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses