Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Ķīnas vēstnieks apbrīno Latvijas sabiedrisko transportu

"Mēs Ķīnā nopietni attīstām sabiedrisko transportu. Šajā jomā mēs daudz ko varam mācīties no Latvijas. Man ļoti patīk Latvijas sabiedriskais transports," intervijā laikrakstam Diena sacījis Ķīnas vēstnieks Latvijā Hu Ješuņs.

"Viss pienāk laikā! Apbrīnojami! Pat ziemā, kad ir sniegs, viss transports iet. Apbrīnoju Latvijas pašvaldību darbu šajā jomā," viņš sacījis.

Viņš norāda, ka tirdzniecības apjoms ar Latviju Ķīnai sasniedz 1,2 miljardus. Latvijas statistikas dati ir zemāki - 500 miljonu dolāru. Tas tāpēc, ka ķīnieši ir ieskaitījuši arī tranzīta preces, kas iet caur latviju, norāda vēstnieks.

Vaicāts, kas Latvijā varētu būt tās preces, kas Ķīnu varētu interesēt, H. Ješuņs stāstīja, ka ķīniešiem ir ļoti labs uzskats par latviešu precēm. Sevišķi pēc Šanhajas izstādes 2011. gadā. "Tagad Latvija ir ļoti populāra Ķīnā. Mēs interesējamies par kokapstrādes produktiem, medicīnas, farmācijas precēm, arī par pārtikas produktiem. Arī par rotaslietām, piemēram, dzintaru."

"Ķīnas tirgus ir milzīgs. Ja tikai viens procents ieinteresējas - tie jau ir 40 miljoni. Mēs ceram palielināt eksportu no Latvijas, bet Latvijas uzņēmējiem arī pašiem jāstrādā," norādījis vēstnieks.

Jautāts, kas tieši jādara Latvijas uzņēmējam, viņš atbildējis: "Tā kā Ķīna un Latvija ir ļoti tālu viena no otras, jābūt lielai pievienotai vērtībai. Otrkārt - tām precēm jābūt diezgan daudz. Būtiski ir tas, ja preces ir pietiekamā daudzumā, tās var maksāt mazāk un tāpēc būt pievilcīgākas, un preces piegādātājam jāpazīst Ķīnas tirgus.» Tāpat vēstnieks norāda, ka uzņēmumam ir jāorientējas ķīnas tirgū, jāzina, kas Ķīnā jau ir un kas nav.

No Ķīnas puses investori gan esot atturīgi, jo jāapsver visi par un pret - Latviju var izmantot kā platformu Eiropas Savienībā, taču šeit ir dārgas izejvielas un darbaspēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses