Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijā 1737 uzņēmumu nosaukumos ir vārds "Latvija" vai "Latvia"

Vārds "Latvija" uzņēmumu un organizāciju nosaukumos tiek izvēlēts itin bieži, liecina Lursoft apkopotie dati par to, cik patriotiski ir Latvijas uzņēmēji, izvēloties savu uzņēmumu nosaukumus.

Kopumā Lursoft datu bāzēs atrodami 675 uzņēmumi un organizācijas, kuru nosaukumos ir minēts vārds "Latvija". Savukārt nosaukumos vēl populārāks ir mūsu valsts starptautiskais nosaukums "Latvia" - kopumā reģistrēti 1062 uzņēmumi un organizācijas. Vārds "Latviešu" minēts 79 nosaukumos, savukārt "Latvietis" - divos. Biedrība Latvietis dibināta ar mērķi aizstāvēt latviešu sociālās intereses un politiskās tiesības, kā arī izkopt, padziļināt un nostiprināt biedrības dalībniekos patriotismu un latviešu nacionālo kultūru, savukārt biedrība Eiropas latvietis kā savas darbības mērķi izvirzījusi Latvijas integrācijas Eiropas Savienībā veicināšanu.

Datu bāzēs atrodami arī septiņi uzņēmumi un organizācijas, kuru nosaukumos iekļauts vārds "tēvzeme", starp tiem - Tūrisma aģentūra tēvzeme un Tēvzeme grupa.

Vārds "patriots" lietots 15 uzņēmumu un organizāciju nosaukumos, piemēram, Patrioti, Meklēšanas organizācija PATRIOTI, hokeja klubs Patriots.

Nereti uzņēmumu nosaukumos tiek ietverts arī viena no latviešiem svarīgākā simbola - Ausekļa - vārds. Proti, kopumā datu bāzēs atrodami 88 uzņēmumi un organizācijas, kuros būtu pieminēts šis simbols. Jāpiemin, ka gana bieži uzņēmējdarbībā iesaistās arī personas, kuru uzvārds ir Auseklis. Patlaban Latvijā reģistrēts 41 dalībnieks un desmit dalībnieces ar šādu uzvārdu.

"Pēc Lursoft datiem, patlaban Latvijā reģistrēta viena sabiedriskā organizācija, kuras vienam no prezidija locekļiem uzvārds ir Latvietis. Latvijas Lauksaimniecības kamera, kurā J. Latvietis ieņem priekšsēdētāja vietnieka amatu, reģistrēta 1994.gadā un pārstāv lauksaimniecības vajadzības, kā arī izstrādā ierosinājumus un priekšlikumus lauksaimniecības veicināšanai," stāsta Lursoft IT web lapu redaktore Indra Jansone, .

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ūdens konflikti Eiropā

Sašutumu izsauc Eiropas Komisijas vilcināšanās pieņemt Ūdens iniciatīvu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses