Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas ostām šogad labi rādītāji ogļu un naftas kravu apjoma pieauguma dēļ

Latvijas ostās pārkrauto kravu apjoms 2012. gada 2. ceturksnī salīdzinājumā ar 2011. gada attiecīgo laika periodu ir pieaudzis par 12,2%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

„Visas trīs Latvijas lielās ostas 2012. gada pirmajā pusgadā ir uzrādījušas apgrozījuma pieaugumu salīdzinājumā ar 2011. gada attiecīgo periodu. Pārkrauto kravu apjomu pieaugums 2012. gadā galvenokārt ir saistīts ar to, ka ir pieaudzis no Latvijas ostām nosūtīto ogļu un naftas produktu apjoms," skaidro Nordea bankas lielo uzņēmumu departamenta vecākais klientu vadītājs Jānis Kalniņš.

Viņš norāda, ka īpaši priecējot fakts, ka pieauguši nosūtīto konteineru, mobilo, labības un labības produktu kravu apjomi, kas liecina par pozitīvām tendencēm pārkrauto kravu diversifikācijā, kas kaut nedaudz mazina ostu darbības rādītāju atkarību no ogļu un naftas produktu apjomiem.

"Vēl viena pozitīva tendence ir ostās saņemto kravu apjomu pieaugums, kas 2012. gada pirmajā pusgadā pieaudzis par 40,3% salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn. Neskatoties uz to, saņemto kravu apjoms vēl joprojām ir 7 reizes mazāks nekā nosūtīto kravu apjoms, kas liecina par to, ka kravu plūsma caur Latvijas ostām vēl joprojām ir ļoti nesabalansēta.

Ilgtermiņā konkurētspējīgākie transporta pakalpojumu sniedzēji būs tie, kas spēs nodrošināt gan terminālu, gan dzelzceļa noslodzi kā eksporta, tā arī importa virzienā, lai, piemēram, dzelzceļa sastāviem, no kuriem izkrautas eksporta beramkravas vai lejamkravas Latvijas ostās, nebūtu no ostām tukšā jāatgriežas nosūtītāj valstīs,” norāda J. Kalniņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses