Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LVRTC sāk piedāvāt datu centra pakalpojumus

VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) sadarbībā ar inteliģento inženierrisnājumu uzņēmumu FIMA pabeidzis darbu pie datu centra izbūves projekta un piedāvā saviem klientiem izmantot datu centra sniegtos pakalpojumus.

Jaunizveidotais datu centrs ir viens no drošākajiem  un efektīvākajiem lielapjoma  datu centriem Baltijā.  Drošība un maksimāla darbības nepārtrauktība jebkādu ārējo apstākļu ietekmē tika izvirzīta par galveno datu centra būvniecības prioritāti. Turklāt būtiska jaunā datu centra priekšrocība ir tā  energoefektivitāte.

”Mums ir svarīgi piedāvāt klientiem pakalpojumu, kas ir maksimāli drošs un izdevīgs, jo nodot citiem uzglabāt tik sensitīvu resursu kā informācija, ir izaicinājums. Taču par šo datu centru mēs varam apgalvot – tehniski un fiziski šeit tiek nodrošināta  augstākā līmeņa drošība. Turklāt mēs esam panākuši, ka drošība apvienota ar ekonomisko izdevīgumu – būvniecībā izmantotas metodes, kas ļauj samazināt elektroenerģijas patēriņa izdevumus,” stāsta LVRTC valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta.

Šobrīd var apgalvot, ka mērķis ir sasniegts – datu centra nepārtrauktas darbības rādītājs ir  99,9 %, ko nodrošina izmantotais pilnībā rezervētais  elektroapgādes un dzesēšanas  risinājums.   Turklāt datu centra vadības programma sniedz reālā laika informāciju par visu sistēmu darbību, ļauj analizēt šo informāciju dažādos aspektos, paredzēt iespējamos riskus un proaktīvi tos novērst. Tiek ģenerēti automātiskie trauksmes ziņojumi, piemēram, gadījumos, ja datu centrā negaidīti paaugstinās  temperatūra vai izmainās mitruma radītāji. Tādējādi ikkatrs būtisks sīkums ik sekundi tiek kontrolēts, un jebkādu problēmu un negatīvu seku iespējamība samazināta līdz minumam.

Datu centrā serveru atdzesēšanai tiek izmantoti efektīvi tehniskie risinājumi, kas maksimāli samazina elektroenerģijas patēriņu – katra serveru statne tiek dzesēta atbilstoši tās reālajai noslodzei, kā arī dzesēšanas iekārtas pēc iespējas izmanto auksto āra gaisu. Rezultātā tiek iegūts videi draudzīgs risinājums, ko apliecina aprēķinātais energoefektivitātes koeficients, kas šajā gadījumā nepārsniegs 1,39. Šis rādītājs parāda attiecību starp visu datu centra patērēto elektroenerģiju un tieši IT sistēmu patērēto elektroenerģiju konkrētajā datu centrā. Jo PUE tuvāks 1, jo lielāka datu centra efektivitāte. Pasaules pieredze rāda, ka pašlaik vidējais PUE rādītājs datu centros ir ne mazāks kā 2.

Jaunā centra izbūvei LVRTC konkursa kārtībā izvēlējās  uzņēmumu FIMA, kas ir eksperts datu centru infrastruktūras būvniecības jautājumā. Uzņēmuma speciālisti atbilstoši  datu centra tehniskajai specifikācijai  izstrādāja datu centra tehnisko koncepciju, veica tehniskā projekta izstrādi, kā arī izpildīja visus būvniecības darbus, tai skaitā izbūvējot elektroapgādes, dzesēšanas, drošības signalizācijas, ieejas kontroles, video novērošanas, ugunsgrēka gāzes dzēšanas un ēkas vadības sistēmas, kā arī ieviesa īpašu  datu centra infrastruktūras vadības sistēmu. Jebkāda traucējumu rašanās varbūtību sistēmu darbībā nepieļauj rezervētie  enerģijas padeves risinājumi – divas neatkarīgas apakšstacijas,  papildus drošību garantē  nepārtrauktās barošanas sistēmas, kā arī vēl papildus  dīzeļģenerators. Tāpat datu centrā izvietotas vairākas rezervētas dzesēšanas iekārtas, kas nepieciešamības gadījumā spēj viena otru aizstāt.

Datu centra tehniskās iekārtas piegādātājs  ir Schneider Electric grupas pārvaldītais uzņēmums APC, kas ir datu centru infrastruktūras, IT barošanas enerģijas un dzesēšanas sistēmu ražošanas  līderis pasaulē.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses