Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Meklējot eksporta tirgus, aicina pievērsties šobrīd nepopulāriem virzieniem

Latvijas eksportētājiem, kuri meklē jaunus eksporta tirgus, būtu vērts pievērst uzmanību arī ne tik populāriem virzieniem kā Polija, tā šonedēļ atzina eksperti seminārā par eksportu uz Centrāleiropu, ziņo tā pārstāvis Raimonds Ločmelis.

Pēc Ārlietu ministrijas apkopotās informācijas kopumā pērn salīdzinot ar iepriekšējo gadu Latvijas eksports uz Centrāleiropas valstīm pieaudzis par 45%.

Kā liecina Centrālās Statistikas pārvaldes dati, 2011. gadā Latvijas eksports uz Poliju pārsniedzis 500 miljonu eiro vērtību, bet tā bijis ievērojami mazāka uz citām Centrāleiropas valstīm: uz Čehiju - 49 miljonu eiro, uz Slovākiju - 32 miljonu, uz Ungāriju – 20 miljonu eiro un uz Slovēniju – 4,7 miljonu eiro vērtībā.

Daļai Centrāleiropas valstu, piemēram, Čehijai nav izejas uz jūru, un tādēļ tai interesē Latvijas ostu izmantošana preču transportēšanai ne vien uz Krieviju, bet arī tālākiem reģioniem.

Seminārā izskanēja doma, ka tiem mūsu uzņēmējiem, kuri patlaban jau veiksmīgi darbojas Polijā, vajadzētu izmantot savu potenciālu arī citās Centrāleiropas valstīs, protams, novērtējot katra tirgus īpatnības un veicot tā izpēti. Kā visperspektīvākās nozares eksportam uz šo reģionu tika minēta mašīnbūve un metālapstrāde, pārtikas rūpniecība, kā arī ķīmiskā rūpniecība, kas ietver ne vien farmāciju, bet arī kosmētikas un ekokosmētikas ražošanu, par kuru lielu interesi izrāda Slovēnija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses