Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Normalizējoties situācijai Lido, Ķirsons plāno veidot veikalu-kafejnīcu tīklu

Normalizējoties situācijai sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumā Lido, tā īpašnieks Gunārs Ķirsons iecerējis sākt jaunā veikalu-kafejnīcu tīkla projektu, raksta laikraksts Bizness&Baltija.

Jau pagājušā gada pavasarī izskanēja, ka plānots attīstīt ātrās apkalpošanas kafejnīcu tīklu kopā ar veikaliem, kuros patērētāji varēs iegādāties ēdamo līdzi ņemšanai.

Kā norāda Bizness&Baltija, jau šogad Rīgā plānots izvērst veikalu-kafejnīcu tīklu Ķirsona serviss. Šīs tirdzniecības vietas tiks izvietotas atsevišķās moduļu mājās ar oriģinālu dizainu. To platība būs aptuveni 200 kvadrātmetri, bet iekšējā apdare būs veidota 20.gadsimta 30.gadu stilā, un Lido konstruktoru birojs jau izstrādājis vairākus variantus.

Tirdzniecības platība tiks sadalīta divās daļās - kafejnīcā apmeklētāji varēs nobaudīt Lido pagatavotās uzkodas, bet veikalā tiks pārdoti dažādi gaļas izstrādājumi, daļa no kuriem netiks izplatīti citos tirdzniecības tīklos.

Pirmais veikals-kafejnīca tiks izvietots Ķengaragā - vietā, kur jau patlaban strādā Lido veikals. Šim objektam jau izstrādāts arhitektūras projekts un notiek sarunas ar tirdzniecības iekārtu tirgotāju Vācijā. Plānots iegādāties līdz šim Baltijā neizmantotas iekārtas, kas ir ļoti dārgas un aprīkotas ar speciālām antibakteriālām sistēmām, kas ļauj saglabāt produkciju svaigu.

Paredzēts, ka sākumā veikalu-kafejnīcu tīklā būs līdz desmit objektiem.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā izbeigts Lido ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process. Tiesa šādu lēmumu pieņēmusi 26.janvārī.

Pieteikums par Lido ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšanu tika sagatavots janvāra vidū. Kā skaidroja maksātnespējas administrators Edgars Karelis, ir panākts izlīgums ar kreditoriem.

Viņš devis slēdzienu, ka uzņēmuma maksātspēja un pārvaldes institūciju darbība pilnā apmērā ir atjaunojama.

Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesa izbeigšana iespējama, jo izdevās panākt vienošanos ar lielāko kreditoru DNB banku. Karelis skaidroja, ka tika pārdota saistīto uzņēmumu SIA Dizaina projekti un Lido kalns manta, tādējādi iegūstot līdzekļus bankas prasību segšanai. Bankas prasības pret Lido, kas bija abu uzņēmumu saistību galvotājs, samazinājušās, un tas bija pamats sākt sarunu par turpmāku izlīgumu un maksājumu termiņiem.

Ķirsons iepriekš laikrakstam Dienas Bizness stāstīja, ka banka ir piekritusi pagarināt uzņēmumam izsniegtā kredīta atmaksu. "Tagad uzņēmums var brīvi strādāt, maksāt kredītus un apkalpot cilvēkus," stāstīja uzņēmējs. Ārpustiesas tiesiskās aizsardzības process nozīmējis daudz mācību, sapratni un kļūdu ieraudzīšanu un labošanu. Šī procesa laikā, pēc Ķirsona teiktā, veikta pamatīga uzņēmuma reorganizācija un sistematizācija.

Ķirsons solīja, ka tagad Lido turpināšot attīstību "ar lieliem soļiem".

SIA Lido vienīgais īpašnieks ir Ķirsons. 2010.gada 24.septembrī Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa apmierināja Lido lūgumu un noteica uzņēmumam ārpustiesas tiesisko aizsardzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses