Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Piedāvā pagarināt konteinervilciena Baltika Tranzit maršrutu līdz Ķīnas Ziemeļrietumu reģioniem

Satiksmes ministrs Aivis Ronis piedāvājis Ķīnas pārstāvjiem pagarināt konteinervilciena Baltika Tranzit maršrutu līdz Ķīnas Ziemeļrietumu reģioniem, tādējādi paverot iespējas Ķīnas uzņēmumu preču transportēšanai uz Ziemeļeiropu.

Satiksmes ministrijā (SM) informēja, ka Ronis vakardienas tikšanās laikā ar Ķīnas vēstnieku Latvijā Hu Ješuņu norādījis, ka Baltika Tranzit ir labi attīstīts konteinerkravu pārvadājumu projekts, kas darbojas starp Latviju un Kazahstānu, un tā pārvadāto kravu apjomi arvien pieaug. To atzinīgi novērtējot arī Krievija un Kazahstāna.

Vēstnieks savukārt apliecinājis Ķīnas uzņēmumu interesi par Latvijas transporta koridora un ostu infrastruktūras izmantošanu, ko veicina Latvijas ģeogrāfiskais novietojums, zemās darbaspēka izmaksas, kā arī investoriem labvēlīgā ekonomiskā vide. Turklāt Ķīnas transporta un loģistikas kompānijas varētu būt ieinteresētas veidot loģistikas un distribūcijas centrus Latvijā.

Ronis norādījis, ka Latvijas ostas ir cieši integrētas transporta infrastruktūras sistēmā, turklāt lielākajām ostām - Rīgas, Liepājas un Ventspils - ir noteikts speciālās ekonomiskās zonas statuss, kas sniedz papildu ieguvumus investoriem. Tāpat tiek izskatīti vairāki varianti, lai padarītu Latvijas ostu darbību caurskatāmāku un investoriem pievilcīgāku.

Tikšanās laikā tika apspriestas arī šī gada februārī plānotās Latvijas un Ķīnas Apvienotās komitejas sēdes iespējamās sarunu tēmas.

Pēdējo gadu laikā abu valstu ekonomiskā sadarbība ir tikusi stiprināta dažādos līmeņos - prezidentu, valdības vadītāju, ministru, Latvijas un Ķīnas Apvienotās Komitejas ietvaros, kā arī uzņēmēju līmenī, skaidro Satiksmes ministrija.

Abas valstis ir ieinteresētas stiprināt savstarpējo sadarbību un attīstīt transporta savienojumu starp Āziju un Eiropu, izmantojot sauszemes transportu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses