Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Rimi nepārdos ģenētiski modificētus produktus

Rimi Latvia ir atteikusies no ģenētiski modificētu (ĢMO) pārtikas produktu tirdzniecības savu veikalu plauktos, norāda veikalu tīkla vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere.

Šobrīd lielāko Rimi veikalu sortimentā ir vairāk nekā 40 000 produktu vienību, un arī līdz šim produktu skaits, kas satur ĢMO vai ir ražoti no ĢMO saturošām izejvielām, bijis simbolisks - tie bija vien četri produkti: zivju barība un trīs veidu augu eļļas. Taču turpmāk, izvērtējot par ĢMO produktiem pieejamo informāciju un jautājumus, kas skar vides un patērētāju drošību, Rimi no šādiem produktiem nolēmis atteikties pilnībā.

"Mēs esam par zinātnes sasniegumiem un izgudrojumiem, taču vislielākā prioritāte ir mūsu pircējs, kuram vienmēr cenšamies nodrošināt kvalitatīvu un drošu produkciju par izdevīgāko cenu. Tieši tāpēc, izvērtējot pieejamo informāciju par ģenētiski modificēto organismu ietekmi uz cilvēku veselību un apkārtējo vidi, esam nolēmuši pilnībā atteikties no ĢMO saturošo produktu iepirkšanas un tirdzniecības. Šī nostādne ir iestrādāta arī uzņēmuma jaunajā kvalitātes, vides un sociālās atbildības politikā," saka Rimi Latvia valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

Rimi Latvia jau pēdējo divu gadu laikā ir prasījis ražotājiem norādīt ĢMO klātbūtni viņu produktos. Līdz šim, lai informētu Rimi pircējus par produktiem, kas satur ĢMO vai ir ražoti no ĢMO izejvielām, to cenu zīmēs tika iekļautas īpašas norādes, stāsta veikalu tīkla pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses