Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Adven Group iegādājusies Valmieras un Cēsu novadu centralizētos siltumapgādes uzņēmumus

Otrdien, 24. jūlijā, Adven Group ienāca Latvijas enerģētikas tirgū, no uzņēmuma Enerģijas Risinājumi iegādājoties centralizētos siltumapgādes uzņēmumus Valmierā un Cēsīs, portālu Diena.lv informēja Adven Group pārstāvji.

Adven nodrošina centralizēto siltumapgādi vairāk nekā 90 siltumapgādes tīkliem Somijā, Zviedrijā un Igaunijā, apkalpojot tūkstošiem uzņēmumu un privāto klientu. Pēc šo uzņēmumu iegādes Adven saskata aizraujošu iespēju pielietot savu pieredzi un zināšanas enerģētikas sektorā arī Latvijas tirgū.

"Mūsu mērķis ir nepārtraukta izaugsme, tieši tāpēc pastāvīgi meklējam piemērotas izaugsmes iespējas Ziemeļvalstīs un Baltijas valstīs," norāda Adven Group izpilddirektors Mati Viljo.

Viljo stāsta, ka Adven ir gatavi iegādāties centralizētos siltumapgādes uzņēmumus arī citos Latvijas reģionos, palīdzot būvēt modernas katlu mājas un efektīvus sadales tīklus.

"Mūsu pieredze nozarē apvienojumā ar Eiropas Savienības līdzdalību projektos var palīdzēt nodrošināt konkurētspējīgas centrālās apkures cenas un apkures risinājumus, kas izmanto vietējo kurināmo. Ļoti gaidu iespēju sīkāk apspriest šos jautājumus ar vietējām pašvaldībām," pauda Viljo.

Iegādājoties uzņēmumus, Adven – tirgus līderis centralizētās siltumapgādes un vietējo enerģētikas risinājumu jomās Igaunijā un Somijā – vēlas veidot spēcīgu platformu turpmākai izaugsmei Latvijā.

"Lielāko izaugsmes potenciālu redzam profesionālu enerģētikas pakalpojumu sniegšanā rūpniecības uzņēmumiem un citiem biznesa klientiem reģionā. Cēsu un Valmieras efektīvie siltumapgādes uzņēmumi apvienojumā ar Adven ilgtermiņa pieredzi industriālo enerģētikas risinājumu nodrošināšanā ļauj darboties sinerģijā, piegādājot drošu un efektīvu enerģiju,” atzīst Adven izpilddirektors Igaunijā un Latvijā Urmo Heinams.

Heinams norāda, ka visi Latvijas ražošanas uzņēmumi varētu koncentrēties uz savu pamatdarbību, uzticot apkures un enerģijas ražošanu savas jomas ekspertam – Adven.

"Vietējiem uzņēmumiem, kuri lieliski darbojas ražošanas jomā, nav jāgūst panākumi arī enerģijas ražošanas vienību izbūvē un pārvaldīšanā – šo pakalpojumu var veiksmīgi uzticēt ārpakalpojumu nodrošinātājiem, un Adven var piedāvāt stabilu un pieejamu enerģijas cenu. Mēs uzskatām, ka katram ir jākoncentrējas uz savu pamatdarbību, un enerģijas ražošana ir mūsu pamatdarbība. Izstrādājot un investējot tehniskajos risinājumos, mēs vienmēr pielietojam piemērotākās tehnoloģijas un kurināmā veidu izvēlamies, to individuāli pielāgojot katram klientam," skaidro Heinams.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses