Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Hesburger: Tagad 95% mūsu loģistikas izmanto atjaunojamo dīzeļdegvielu, kas ražota no izlietotas cepamās eļļas

Katru gadu ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes "Hesburger" apgādes automašīnas Baltijas valstīs mēro vismaz 500 000 kilometru. Tagad 95% šo "Hesburger" loģistikas pārvadājumu tiek izmantota atjaunojamā dīzeļdegviela, un tā daļēji tiek ražota no izlietotas cepamās eļļas, kas iegūta no uzņēmuma restorāniem. Paplašinot aprites ekonomikas sadarbību ar pasaulē vadošo atjaunojamās dīzeļdegvielas un ilgtspējīgas aviācijas degvielas ražotāju "Neste", "Hesburger" loģistikas radītās emisijas Baltijā samazināsies par aptuveni 90%, salīdzinot ar fosilās degvielas radītajām emisijām. Pirmie "Hesburger" apgādes auto, kas izmanto atjaunojamo dīzeļdegvielu, jau ir devušies ceļā pa Baltijas ceļiem.

"Hesburger" un "Neste" uzsāka aprites ekonomikas sadarbību 2021. gada beigās, un no 2022. gada janvāra līdz 2022. gada oktobrim no "Hesburger" restorāniem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā iegūti jau vairāk nekā 148 000 litri izlietotas cepamās eļļas, to pārvēršot par "Neste MY" atjaunojamo dīzeļdegvielu. Raugoties nākotnē, "Hesburger" mērķis ir panākt, ka līdz 2025. gadam 100% uzņēmuma loģistikas Baltijas valstīs izmanto tikai atjaunojamo dīzeļdegvielu.

"Jau gadiem esam bijuši savas industrijas pionieri, attīstot dažādas "zaļās" iniciatīvas, sākot ar saules paneļu uzstādīšanu un darbinieku uniformu ražošanu no pārstrādātiem materiāliem līdz veģetāro produktu iekļaušanai restorānu ēdienkartē. Apzinoties, ka transports ir viens no iemesliem, kas veicina globālo sasilšanu, esam strādājuši, lai atrastu veidus, kā samazināt oglekļa pēdas nospiedumu, ko rada mūsu loģistika. Katru gadu mūsu restorāni Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un arī Somijā saražo milzīgu apjomu izlietotas cepamās eļļas – līdz pat 420 tonnām. Tādēļ esmu ļoti gandarīta, ka, sadarbojoties ar "Neste", izlietotā cepamā eļļa kopā ar citiem organiskajiem atkritumiem pārtaps par atjaunojamo dīzeļdegvielu, ko varēs izmantot mūsu apgādes kravas automašīnas, tā radot ievērojamu aprites ekonomikas sadarbības projektu," saka Ieva Salmela, "Hesburger" mārketinga un starptautiskās attīstības direktore. 

""Neste"mērķis ir kļūt par pasaules līderi atjaunojamo un aprites ekonomikas risinājumu jomā. Tāpat, sākot no 2030. gada, katru gadu vēlamies palīdzētu saviem klientiem un partneriem samazināt siltumnīcefektu veidojošo gāzu emisijas vismaz par 20 miljoniem tonnu gadā. Mēs esam priecīgi redzēt biznesa vides pieaugošo interesi par ilgtspēju visā Baltijas reģionā, kas mudina uzņēmumus meklēt partnerības un kopīgus risinājumus, lai cīnītos pret klimata pārmaiņām. Sadarbība ar "Hesburger" ir lielisks piemērs tam, kā uzņēmumi, izmantojot aprites ekonomikas partnerības, var veikt izmaiņas vietējā tirgū, radot ietekmi globālā mērogā," norāda Jone Sestakauskaite, "Neste" ilgtspējīgas partnerības vadītāja mārketinga un pakalpojumu jomā Baltijā.

Saskaņā ar "Neste" aplēsēm, aizvietojot fosilo degvielu, ko gadā patērē "Hesburger" restorānu apgādes automašīnas Baltijā un Somijā, ar atjaunojamo dīzeļdegvielu, siltumnīcefektu veidojošo gāzu emisiju apjoma samazinājums ik gadu būs pielīdzināms tam, ja no ceļiem noņemtu 350 privātās automašīnas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pasts jāinformē apsaimniekotājam

Gan Rīgā, gan citur Latvijā daudzdzīvokļu māju pastkastītes mēdz atrasties kāpņu telpā, kuras ārdurvis ir aprīkotas ar kodu. Reizēm gadās, ka šī koda nezināšana kļūst par šķērsli pasta piegādei.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses