Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

LNK Properties Rīgas vēsturiskajā centrā uzsāk līdz šim vērienīgāko daudzdzīvokļu nama būvniecību

Nekustamo īpašumu attīstītājs LNK Properties uzsāk vērienīgu daudzdzīvokļu un komerctelpu projekta H3B būvniecību Rīgas vēsturiskajā centrā. Ēka tiks nodota ekspluatācijā 2026.gada sākumā un kopējais investīciju apjoms šajā projektā plānots 35 miljoni eiro.

Jaunais daudzdzīvokļu komplekss atradīsies pašā Rīgas sirdī, Hanzas ielā 3 b, starp moderno un vēsturisko centra apbūvi. “Šī ir patiesi unikāla vieta, jo no vienas puses to ieskauj lielie un modernie kvartāli – Skanstes, New Hanza, Kimmel un Sporta 2, taču otrā pusē paveras skats uz vēsturisko Rīgas Jūgendstila daļu. Ne velti šo projektu esam nosaukuši par Hanzas sirdi jeb “Heart of Hanza”, stāsta  “LNK Properties” valdes locekle Aleksandra Strode.

Runājot par ilgtspējas apsvērumiem Strode uzsver: “Projektā īpaši esam piedomājuši par drošu un zaļu pilsētvidi ģimenēm ar bērniem, mājas iekšpagalmā veidojot zaļo atpūtas zonu ar daudzveidīgiem apstādījumiem, labiekārtotām atpūtas vietām un bērnu laukumiņiem, turklāt pagalmā nav paredzēta automašīnu kustība. Tāpat būtisks aspekts ir energoefektivitāte un iemītnieku komforts. Būvniecībā tiks izmantoti augstas efektivitātes siltumizolācijas materiāli un katrā dzīvoklī paredzēta autonoma ventilācijas sistēma ar siltumenerģijas atguvi, lai nodrošinātu maksimālu efektivitāti un komfortu ar vismazāko iespējamo enerģijas patēriņu un resursiem”.

Projekts H3B būs energoefektīvs A klases dzīvojamais nams ar 127 dzīvokļiem, kuru platība variēs no 45 līdz pat 350 kvadrātmetriem. Iedzīvotāju ērtībām pagrabstāvā būs pieejamas noliktavas telpas, stāvvietas automašīnām un motocikliem/motorolleriem, velonovietnes, kā arī elektroskūteru un elektroauto uzlādes stacijas. Ēkas pirmajā stāvā paredzēts izbūvēt trīs biroju telpas 350 m² platībā un četras komerctelpas 1645 m² platībā.

“Šī daudzdzīvokļu ēka, ar komercplatībām pirmajā stāvā, ir lielākais civilās būvniecības projekts, ko līdz šim esam īstenojuši. Patlaban būvlaukumā notiek pāļu izbūve, pavisam drīz uzsāksim pagaidu atbalstsienas (Berlīnes tipa) ierīkošanu gar Hanzas ielu, un pastāvīgi veicam apkārt esošo ēku monitoringu. Jaunā  ēka sastāv no 968 pāļiem, lielākā daļa veido pagrabstāva sienu perimetra norobežojošo konstrukciju. Ēku veido gan dzelzsbetona konstrukcijas sienas un sijas, gan dzelzsbetona monolīti pārsegumi, kur pagrabstāva pārsegums pagalma daļā veidots no saliekamajiem pārseguma paneļiem. Tā kā ēka atrodas Rīgas pilsētas vēsturiskā centra teritorijā un UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma aizsardzības zonā, būvdarbi tiek īstenoti ar vislielāko rūpību, ievērojot noteikto kārtību Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanā”, informē projekta būvnieks, “LNK Industries” valdes loceklis Kaspars Ratkevičs.

Ēkas būvprojektu ir izstrādājis arhitektu birojs “AB3D” un par apbūves ideju un risinājumu stāsta tā vadošais arhitekts Juris Mitenbergs: “Lai apbūves mērogs tiktu pietuvināts Rīgas centra mērogam un harmoniski iekļautos esošajā pilsētas apbūvē esam paredzējuši ēkas ielas puses būvapjomu vizuāli sadalīt četrās daļās, ar attiecīgo apjomu nelielu izvirzīšanu vai iedziļināšanu no Hanzas ielas apbūves līnijas”.

Projekta attīstītājs ir SIA “LNK Properties”, arhitektūras un iekštelpu dizaina autori – “AB3D”, savukārt būvdarbus veic viens no lielākajiem būvniecības uzņēmumiem Latvijā AS “LNK Industries”.

“LNK Properties” ir pieredzējis un uzticams attīstītājs ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi biroju, biznesa centru, dzīvokļu ēku un privāto ciematu būvniecībā Latvijā. Turklāt par dzīvojamo namu “Renaissance” 2022.gadā saņēma atzinību “Gada labākā būve Latvijā 2022” nominācijā “Dzīvojamā jaunbūve”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses