Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

S&P Global Ratings paaugstina Latvijas kredītreitingu

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra S&P Global Ratings paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu no "A" līdz "A+", nosakot tam stabilu nākotnes perspektīvu, teikts aģentūras publiskotajā paziņojumā.

Aģentūra norāda, ka piesardzīga fiskālā politika turpinās atbalstīt jau tā mēreno Latvijas parādsaistību kritumu, neskatoties uz nedaudz vājākām vidēja termiņa ekonomikas izaugsmes prognozēm.

S&P prognozē, ka Latvijas parādsaistību apmērs līdz 2023.gadam samazināsies līdz aptuveni 27% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

Ļoti labvēlīgi makroekonomiskie apstākļi un spēcīga ekonomikas izaugsme vairāku gadu garumā, kā arī Latvijas politiskie pūliņi izdevumu kontrolei atbalstījuši fiskālo konsolidāciju, skaidro aģentūra. Zemais parādsaistību līmenis varētu sniegt Latvijas nelielajai un atvērtajai ekonomikai fiskālās politikas pielāgošanas iespējas ārēju satricinājumu gadījumā.

S&P vēsta, ka varētu paaugstināt Latvijas kredītreitingu atkārtoti, ja Latvijas ekonomikas veiktspēja un finansiālais stāvoklis pārsniegtu aģentūras prognozes. Taču, ņemot vērā Latvijas svarīgāko tirdzniecības partnervalstu trauslās ekonomikas perspektīvas, aģentūra šādu scenāriju nākamo divu gadu laikā uzskata par maz ticamu.

Tāpat aģentūra norāda, ka Latvijas kredītreitings varētu tikt samazināts, ja, pretēji tās prognozēm, pieaugtu valsts parādsaistības attiecībā pret IKP, kas liecinātu par pašreizējā spēcīgā fiskālā stāvokļa pasliktināšanos. Tas varētu notikt, piemēram, ja ārējā pieprasījuma samazināšanās krietni izteiktāk negatīvi ietekmētu valsts izaugsmi un finansiālo stāvokli.

Vienlaikus S&P prognozē, ka Latvijas ekonomika šogad pieaugs par 2,7%.

Iepriekšējais kredītreitingu aģentūras S&P Global Ratings paziņojums tika publicēts 2019. gada septembrī, kad aģentūra saglabāja kredītreitingu "A" līmenī ar stabilu nākotnes perspektīvu. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses